Lakridstrøfler for voksne
Sidste weekend havde min svigerfar fødselsdag, og han skulle selvfølgelig fejres behørigt. Jeg lavede disse lakridstrøfler, som han fik i gave (og senere på dagen vankede der også nogle kager, men dem må I læse mere om i næste uge). Trøflerne er en videreudvikling af de lakridstrøfler på hvid chokolade, som jeg tidligere har lavet, men den nye udgave er noget kraftigere på grund af den ekstra lakrids samt den mørke chokolade. De er fyldige i smagen og mætter godt, så denne portion skulle gerne kunne strække sig over flere dage.
Jeg valgte at eksperimentere med to chokolader fra den økologiske producent Björnsted. Pladerne havde jeg købt i supermarkedet – vist nok Netto.
Lakridstrøfler med ekstra lakrids
100 g mælkechokolade fra Björnsted
100 g mørk chokolade 70% fra Björnsted
2 spsk fløde
2 spsk blødt smør
2 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow
fint, sødt lakridspulver til at rulle trøflerne i
Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over vandbad eller i mikrobølgeovn. Rør chokoladen sammen med fløde, smør og rålakridspulver. Sæt skålen i køleskabet til næste dag. Form lakridskugler – gerne lidt rustikke – af trøffelmassen og vend dem i lakridspulveret.
God weekend.
Så lækkert og min kæreste har en rød hjerteæske mage til, så mon jeg kan lokke hende til at prøve at lave dem sammen med mig!
Lasse
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Det er en god idé! God fornøjelse med det 🙂
Hæ …. Lur mig om jeg ikke kunne nuppe dem allesammen inden for et døgn 😛
De ser rigtig gode ud.
Så er du selv ude om det 😀
Uha, det lyder ganske forfærdelig godt 🙂
Ja, de går lige an 😉
Hold da op, det lyder som noget, der må og skal laves! 🙂
De er både lette at lave og lette at indtage, så der er faktisk ingen undskyldning! 🙂