Juli: Grill
Nu skal det være! Jeg kaster mig ud i en måned med grillmad, og så er jeg ligeglad med, hvordan den danske sommer arter sig – der skal grilles til den store guldmedalje! (jeg håber ikke, at dette giver bagslag, så vejrguderne viser sig fra deres værste side…)
Da jeg havde amerikansk benspænd i august sidste år, håbede jeg på at få grillet flere gange, men vejret var jævnt uinspirerende hele måneden, så det blev ikke til så meget. Til gengæld fik vi en god start på sæsonen, da vi grillede fire gange i påsken, men desværre har vi ikke holdt den samme gode stil siden.
Men som sagt står den nu på grillmad i ordets bedste betydning, og det glæder jeg mig til. Jeg har ikke helt pejlet mig ind på, hvad jeg skal lave endnu, men det er dog sikkert, at vi skal lave mindst et bøfeksperiment, der skal steges flere fisk, og så vil jeg også prøve at lave et par desserter på grillen, for det har jeg ikke gjort mig så meget i. Det var måske også en idé at eksperimentere med at grille frugt? Brød skal jeg helt sikkert også bage på grillen, selvom det ikke er den store udfordring – det har jeg blandt andet gjort her og her – men det smager virkelig godt og er let at lave. Til gengæld er jeg løbet tør for smølfer, så det bliver der nok ikke mere af lige foreløbig…
Har du gode forslag til, hvad jeg skal torturere tilberede på grillen?
Uhmm, glæder mig allerede 🙂
Mange hilsner
Birthe
Vi griller en del herhjemme – også i dårligt vejr. Vi griller især lam og det bliver bare fantastisk på en grill. Og selvfølgelig majskolber. Det skal du prøve, hvis du ikke allerede har prøvet det.
Pizza skulle også være godt. Og hvad med at afprøve, om man kan ryge på grillen? Altså som i rygeost og den slags 🙂
Hej hej
Plant et kæmpe birketræ i haven, så kan man altid grille under det uanset vejrliget. 😉 Smart.
Prøv at grille kål – det' en udfordring!
Fik forresten lavet din hindbærmoussekage her til aften, så den skal smages søndag.
– Ungersvenden
Det ser jeg frem til at følge med i. Hvis du er rigtig sød (og det ved jeg, du er!) så vil jeg blive rigtig glad for anvisninger og fif til hvordan man kan lave tingene UDEN at være den lykkelige ejer af en grill. Jeg bor jo stadig på 5. sal. Desværre:-)
Jeg ved godt – grillmad uden grill..- det er måske at stille for store forventninger op:-)
Masser af fisk! Uhm…
Og spændende marinader til kødet, det savner jeg tit for at kødet kunne blive lidt mere interessant..
Jeg er vild med grillet frugt- især annanas og nektariner er lækre grillede og med en klat is. Uhm..
Altså jeg har store planer om at købe en pizzasten til vores grill i år. Jeg VIL prøve at lave pizza på grillen. Ellers er det bare det sædvanlige vi griller. Håber at jeg kan få lidt ideer fra dig.
NYBH – det er godt at høre. Jeg skal se, om ikke jeg kan finde på noget sjovt 😉
Camilla – det er vi til gengæld dårlige til, selvom vi nu er blevet stædige et par gange og har trodset regnbygerne 🙂
Maiken – god idé med rygningen! Vi købte noget træflis sidste år, som bruges til at ryge med, og det skal vi helt sikkert eksperimentere mere med 🙂
Ungersvenden – haha, lige præcis antallet og størrelsen på træerne i haven er noget, som gemalen og jeg ikke er helt enige om 😉
Har du erfaringer med kålgrillning?
Håber du kan lide kagen – og godt du prøvede den trods farven 😉
Tante Sød – aaaarh… 😉
Prøv at få fat i noget røgsalt – det kan godt give lidt røgsmag til kød, du steger på panden, og hvis du så også bruger en grillpande, så ligner det da lidt 🙂
MissMuffin – det er helt sikkert på fiskefronten, at vi bør eksperimentere mere. Vi har prøvet det en enkelt gang, og det var en succes, så jeg må se, hvad fiskehandleren har af gode sager denne måned 🙂
Vibeke – jeg har godt tænkt på at lave pizza, men… jeg har ikke nogen bagesten til grillen :-O
Så spørgsmålet er, om jeg skal investere i en, eller om der findes en alternativ løsning…?
Godt benspænd.
Jeg har af og til set pizzasten til omkring 50 kr – så skynd dig at købe en. Smager super 🙂
Nej, jeg har ingen erfaringer med det. Jeg tror det er svært, men kan sikkert blive lækkert.
Jeg forestiller mig et kvart spidskål dryppet med olie, på grill og så salt, måske ost, på bagefter.
Eller på en helt anden måde….
– Ungersvenden
Piskeris jeg har købt en i dag. Den skal afprøves i aften. Jeg kan da lige give en tilbage melding om hvordan det gik 🙂
Jeg kunne ikke lade være med at studse over din “Jeg håber ikke det giver bagslag så vejrguderne straffer mig…” (eller hvordan det nu lige stod). OMG. Man skulle næsten tro du havde timet det??? 😛 Men forhåbentlig har vi ikke skybrud en hel måned – det ville være kedeligt for både mad og grill! 🙂
I øvrigt har jeg grillet halve ferskner og serveret vanilleis ved siden af. Du besvimer af nydelse, når du smager det. Promiz!!!
Orv forresten – ad grillsten: Køb en stor flise i tømmerhandlen. De har testet den i Kontant og effekten skulle være lige så god som den dyre. Det er da værd at overveje.
Fantastisk, så vil jeg følge ekstra godt med i den kommende tid. Griller en del, men synes ofte det kører i det samme tema.
Glæder mig til masser af gode ideer. Ja marinader vil være rigtig dejligt, så vi rigtig kan få gang i vores nyindkøbte grill! Gode ideer til spændende måder at tilberede grønsager på vil jeg også elske 🙂
Åh, det lyder spændende! Det vil jeg glæde mig til at læse om – og kender jeg dig ret, finder du på noget helt forrygende 🙂
Glæder mig både til kager og brød på grill – og alt muligt andet skønt.
Hanne – ja, det er da godt nok så billigt, at der ikke er nogen undskyldning. Jeg må lige holde udkig 🙂
Ungersvenden – det er i hvert fald en interessant idé – og under alle omstændigheder godt, billigt og sundt at snige noget mere kål ind i madlavningen 🙂
Vibeke – super! Og sig gerne til, om lige præcis den kan anbefales (og hvor og hvor meget osv. – så er du en skat! :-))
Hottie von Dottie – jeg er uskyldig! (i hvert fald i denne sammenhæng :-D)
Nej, det skyldes mere, at jeg havde håbet/forventet at grille en del i august sidste år, og der var vejret absolut ikke til grillparties, så jeg håber, at der er bedre muligheder i år 🙂
Mht. flise – hvilken type skal det så være?
Grøntsagspigen – håber at jeg kan finde på noget, som du også får gavn af. Jeg er gået i gang med at gruble over, hvad vores grill skal udsættes for, og så håber jeg ellers, at vejret arter sig 🙂
Hej O.Ja!
Det er faktisk ved at være et stykke tid siden, at jeg har eksperimenteret med marinader, så det er bestemt værd at overveje 🙂
Og grøntsager skal jeg nok få med!
Madame – uha, nu må jeg se, om jeg kan leve op til det. Men jeg har da et par ideer, som jeg håber på at nå at få udført i løbet af måneden 🙂
Karina – tak skal du have. Jeg skal se, om ikke jeg kan finde på lidt af hvert, så flere kategorier bliver præsenteret, og så det 'ikke bare er kød 🙂
Yes! Grill er godt. ALT kan jo grilles – noget skal dog måske i en lille foliepakke først 😉
Er spændt på at se hvilke vanvittige ting du kaster dig ud i!
Malou – jeg vil godt indrømme, at jeg pt. ikke har planlagt noget bindegalt endnu – men du kan i hvert fald glæde dig til mindst ét indlæg om BØF 😉