Juletræs-flødeboller

Juletræs-flødeboller

Jeg er i gang med månedens slik-benspænd, og mit første eksperiment er disse juletræs-flødeboller. Oprindeligt havde jeg planlagt at bruge hvid chokolade som overtræk, hvor jeg gav det lidt grøn farve inden, men desværre er hvid chokolade ret bøvlet at bruge som overtræk, medmindre man har en virkelig god en. Min klare favorit er Valrhona, men det havde jeg ikke. Den jeg havde på lager var ikke flydende nok til at bruge som overtræk, så jeg valgte i stedet at bruge en mørk chokolade samt godt med grønt spiseligt glimmer. Det havde til gengæld den fordel, at den mørke chokolade smagsmæssigt passer bedre med fyldet – som man jo så kan overveje at farve grønt i stedet.

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på lakrids-flødeboller men lavede enkelte justeringer – herunder at smage mine juletræs-flødeboller til med pebermynte.

OBS – når du bruger en flydende smagsgiver til flødeboller, så kan det modarbejde skummets struktur, så det hurtigere opløses. Jeg vil derfor anbefale dig at spise denne version enten samme dag eller dagen efter, inden skummet risikerer at falde sammen. Men hey – mon ikke de ville blive spist hurtigt alligevel…

Juletræs-flødeboller

ca. 10 stk.

Fyld:

2 æggehvider
70 g fint sukker
1 tsk pebermynte-ekstrakt
evt. lidt grøn fondantfarve/pastafarve

Derudover:
100-120 g marcipan til bundene
ca. 150 g mørk chokolade
grønt spiseligt pulver eller glitter

Start med at piske æggehviderne helt stive, inden du tilsætter en spsk sukker. Pisk æggemassen, indtil sukkeret er helt opløst og tilsæt endnu en spsk sukker. Pisk æggemassen igen, og fortsæt denne proces, indtil al sukkeret er opløst i æggehvidemassen. Tilsæt derefter pebermynte-ekstrakten og pisk det til en ensartet masse.

Skær marcipanen i runde skiver på 4-5 mm tykkelse. Smør hver bund med lidt chokolade og vend denne side nedad på et stykke bagepapir. På den måde kan flødebollerne holde sig flere dage uden at tørre ud (hvis de da ikke bliver spist den første dag…)

Put flødebolleskummet i en tyllepose med stor stjertyl og sprøjt toppe på bundene. Pas på, at du ikke får lavet for høje flødeboller, da de kan være svære at overtrække med chokolade.

Lad flødeskumstoppene tørre 2 timer, så er de lettere at overtrække.

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Hvis du vil gøre det helt korrekt, sørger du for at temperere chokoladen. Her skal du bruge et termometer, så du er sikker på, at chokoladen er 30-32 grader varm, når du skal overtrække flødebollerne. Jeg prøvede forskellige teknikker, da jeg overtrak disse juletræs-flødeboller, og det letteste for mig var at holde en flødebolle skrå over skålen med smeltet chokolade og så bruge en ske til at overøse flødebollen med forsigtigt med chokolade, mens jeg drejede flødebollen langsomt.

Når du har overtrukket alle dine juletræs-flødeboller, så er det tid til at pynte dem (hvis du har allieret dig med en hjælper, så kan vedkommende gøre det, mens du overtrækker flødebollerne). Dup eller smør lidt smeltet chokolade på en flødebolle og drys så pynt på – jeg brugte spiseligt grønt glimmer samt små guldfarvede stjerner.

Stil dine juletræs-flødeboller køligt, indtil de skal spises.

Note: Nu er jeg ikke den store fan af pebermynte, men jeg synes, at disse juletræs-flødeboller er lækre. Pebermynten er tydelig men dog ikke så voldsom som for eksempel After Eight.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *