Gulerødder i fløde og estragon
Første ret i denne måneds benspænd er denne fransk-inspirerede ret, som jeg havde set i et gammelt madblad, der ikke længere bliver udgivet. Disse gulerødder i fløde har – udover ekstragon – også fået et godt skud løg og sennep.
Du kan principielt set spise denne som vegetarret med et stykke baguette til, men jeg brugte det nu som tilbehør til kyllingefrikadeller.
Gulerødder i fløde og estragon
3 personer
600 g skrællede gulerødder
2 mellemstore løg, skåret i tynde både
smør til stegning
3 spsk dijonsennep
2½ dl fløde
2 spsk friskhakket estragon
salt og peber
Skær gulerødderne i tykke stænger og kog dem næsten møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Smelt smør på en pande og svits løgbådene ved mediumvarme. Tilsæt sennep og rør godt rundt. Hæld fløden i og lad retten simre, indtil fløden er kogt ind, så den er tyk og cremet. Vend gulerødderne i sammen med estragonen og lad det simre i nogle minutter, inden du smager til med salt og peber.
Note: Meget lækkert tilbehør! De søde gulerødder i fløde får lige lidt kant fra senneppen og frisk pift fra estragonen. Får du rester, kan de sagtens gemmes til næste dag og lunes der.