Gulerodsroulade med spinatfyld
Her til aften fik jeg lyst til at lave roulade igen, hvilket jo er meget passende, nu hvor det er månedens benspænd. Det blev til denne smukke gulerodsroulade, som rigtig livede op på tallerkenen. Jeg skelede lidt til min opskrift på kartoffelroulade, men justerede lidt på rouladedejen (hvor jeg selvfølgelig brugte gulerødder i stedet for kartofler), og så lavede jeg en spinatcreme med flødeost.
Gulerodsroulade med spinatfyld
tilbehør til 4-5 personer eller forret til 8-10 personer
450 g revne gulerødder
2 æg
½ dl fløde
1 spsk timian
salt og peber
Spinatfyld:
200 g friske spinatblade
200 g flødeost
en øko-citron
salt og peber
Pisk æg, fløde og timian sammen og vend det i de revne gulerødder. Rør lidt salt og peber i og fordel gulerodsmassen ud på bagepapirsbeklædt bageplade, hvor den skal fylde ca. trefjerdedele af pladen (form det, så du får en skarp kant på alle fire led). Sørg for, at gulerodsmassen har en jævn tykkelse på ½-1 cm og tryk den let sammen. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Mens rouladedejen bager, laver du spinatfyldet. Giv spinatbladene en kort tur i kogende vand – de skal blot lige klaske sammen. Lad dem dryppe af og derefter køle helt af.
Når rouladedejen er bagt, tager du bagepladen ud af ovnen og lader dejen køle af, indtil den er håndvarm. Derefter vender du den om på et stykke bagepapir, så den glatte flade vender opad.
Hak spinaten og rør den sammen med flødeost. Smag til med salt, peber samt saft og fintrevet skal fra en øko-citron. Fordel spinatfyldet ud over rouladedejen og rul forsigtigt din gulerodsroulade sammen. Den bliver lettere at skære, hvis du stiller den i køleskabet i en times tid, men du kan sagtens skære din gulerodsroulade i skiver med det samme, hvis du er lidt forsigtig.
Servér din gulerodsroulade som tilbehør til en kraftigt krydret ret eller som en del af en forret – f.eks. sammen med skaldyr.
Note: Denne gulerodsroulade har en fin sødme fra de bagte gulerødder og en vis fedme fra flødeosten, så det er vigtigt, at du smager spinatfyldet til med citron, så gulerødderne og flødeosten får lidt modspil. Af samme grund tror jeg også, at denne gulerodsroulade vil være god som tilbehør til kraftigt krydrede retter – for eksempel en spicy Texas-steak – hvor den milde flødeost kan mildne smagen lidt.
Absolut lækkert og smukt, det vil jeg prøve, ligger inde med alle ingredienser og det vil være godt til laks 🙂
En god dag ønskes dig!
Mange tak! Jeg kombinerede den med nogle spicy pølser og noget tilbehør med chili i – det fungerede rigtig godt 🙂
Har prøvet gulerodsroulade med rejer og kaviar i osten. Det var absolut en succes.
Det lyder skønt – tak for tippet 🙂
Hej
Kan den fryses? Kan den laves nogle dage i forvejen?
Den burde kunne fryses, men jeg ved ikke, om den i så fald bliver for løs i strukturen. Så hellere lave den et par dage i forvejen og opbevare den på køl 🙂