Grønkålssalat med sennepsdressing
Nu spiser vi selvfølgelig andet end småkager i denne måned, selvom julesmåkage-benspændet fylder en del i madlavningen disse uger. Den anden dag lavede jeg for eksempel denne grønkålssalat som tilbehør til et stykke kylling. Inspirationen til denne grønkålssalat fik jeg fra en af mine yndlingssalater, som jeg sært nok ikke har blogget om, men som jeg har lavet en version af her – med ekstra bønner.
Grønkålssalat
2 personer
2 grønkålsblade
et lille rødløg
100 g god feta
½ dl god olivenolie
1 tsk dijonsennep
citronsaft
rørsukker
salt
Skyl grønkålsbladene og hak dem fint. Put dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad grønkålen trække i fem minutter, inden du hælder vandet fra. Hak løget fint og vend det i grønkålssalaten. Smuldr fetaen ud over den. Hæld olivenolie i en lille beholder, du kan lukke, sammen med dijonsennep, saften fra ½ citron samt 1 tsk sukker og lidt salt. Ryst det godt sammen og smag den til. Hæld dressingen ud over salaten.
Note: Det viste sig heldigvis, at bønnesalaten sagtens kunne forvandles til en grønkålssalat – og jeg kunne atter en gang bruge noget af vores elskede grønkålsstok 🙂 Fetaen og sennepsdressingen er også med til at gøre salaten lidt mere frisk og sommerlig, hvilket er et dejligt alternativ til den tunge vintermad, når nu jeg ved, hvor længe der er til, at foråret og sommeren banker på.
Sådan en sennepsdressing kan jo gøre enhver grønkål kåd 😉
Det er så sandt, som det er sagt 😀
Det er lige noget for mig, der elsker denne type salat og med sennepsdressing 🙂
Det er nemlig en god måde lige at pifte salaten op. Tror også snart, at vi har fået grønkål i alle de former, man kan, i løbet af de sidste par måneder 😀
Feta og sennep er af ukendte årsager en fremragende kombi:D
– Anne
Det er det nemlig! Det kan være, jeg skal dyrke det lidt mere her i løbet af vinteren 😀