Grillet krondyrsteak med aspargescreme
Vi har haft ret travlt de seneste uger, da vi både har været i Nice samt haft en masse aftaler, men i weekenden blev det atter tid til at grille. Jeg købte for et stykke tid siden et par krondyrsteaks i Irma, og dem ville jeg gerne tilberede på vores nye grill! De havde en fin tykkelse, men jeg var alligevel bange for, om de ville blive tørre og kedelige, så jeg brugte smørtricket, som jeg afprøvede på en rådyrkølle for nogle måneder siden. Kødet blev serveret sammen med aspargescreme og nye kartofler.
Grillet krondyrsteak
2 personer
2 krondyrsteaks
40-50 g smør
1½ spsk friskhakket estragon
lidt salt
Blødgør smørret og rør det op med estragon og salt. Fordel kryddersmørret ud over det to steaks og læg dem på grillen ved indirekte varme (dvs. ikke lige over de glødende kul). Hav en foliebakke lige nedenunder kødet, så det kan opsamle smørret, når det begynder at smelte. Vi holdt grillen på ca. 200 grader, og det tog ca. et kvarter, inden kernetemperaturen kom op på 61-62 grader, hvilket er en fin temperatur, hvis du gerne vil have, at kødet er rosa og saftigt. Kødet blev taget af grillen og fik lov til at hvile et par minutter, inden de blev serveret sammen med nye kartofler og aspargescreme.
Aspargescreme
2-3 personer
250 g grønne asparges
ca. ½ dl fløde
citronsaft
salt
Knæk den nederste del af de grønne asparges og læg dem i en gryde med lidt vand i bunden – hvis du har en dampsi, du kan sætte i bunden af gryden, inden du lægger asparges i, vil det være helt optimalt. Damp de grønne asparges, indtil de er møre – de må gerne have en smule bid. Tag dine asparges op af gryden og skær toppen af et par af dem. Gem dem til pynt. Blend de resterende asparges i en skål og rør derefter fløde i. Smag din aspargescreme til med salt og citronsaft.
Note: Denne aspargescreme gav middagen et fint sommerligt strejf. Den var fin og lækker og havde en diskret smag af asparges. Og den smukke grønne farve lyste hele retten op. Smørret gjorde igen underværker under stegningen af vildtkødet, da det beskyttede kødet under grillningen og gjorde kødet ekstra saftigt. Meget mørt og lækkert kød med et fint strejf af ekstragonsmør og røg.
Jeg falder fuldstændig for din aspargescreme – det må være skønt tilbehør til en sommerret 🙂 Her fik vi gazpacho til aften efter en lang, varm dag i københavn 🙂
Den var superlækker! Nu elsker jeg asparges i simpel form – bare dampede og med lidt smør til – men denne variant var nu også god 🙂