Ginmarineret laks
Ginmarineret laks? Kan man det? Det skulle jeg selvfølgelig teste i forbindelse med mit gin-benspænd, så jeg fandt en enkel gin frem (Bavarian Gin – du kan sagtens bruge Tanqueray eller Bombay Sapphire) og et stykke helt frisk laks købt samme morgen.
Jeg skelede til fremgangsmåden hos Good House Keeping men ændrede på sammensætningen af marinaden.
Ginmarineret laks
250-300 g helt frisk laks, gerne så tyndt et stykke som muligt
½ dl gin
saft samt revet skal fra øko-lime
1 tsk salt
Rør gin, limeskal, limesaft samt salt sammen. Læg laksestykket i en frysepose og hæld blandingen ned i posen. Vend fisken godt i marinaden, luk posen til og læg den i køleskabet et døgns tid.
Tag fisken ud af posen og læg dem på et spækbræt. Brug en lang skarp kniv til at skære fisken i tynde strimler.
Hvad serverer du til ginmarineret laks? Jeg besluttede mig for at lave sushiris til og anrettede fisken som små roser ved siden af toppe af sushiris (drysset med lidt tørret ingefær samt lidt machapulver ,da jeg ikke havde wasabipulver), tynde strimler af agurk samt en lille top stærk wasabipasta.
En ginmarineret laks skal selvfølgelig serveres sammen med gin, og jeg fandt en ret speciel gin frem fra gemmerne – nemlig Skully Gin med wasabismag! Den er ikke lige så stærk, som sælgeren prøvede at overbevise mig om til den ginsmagning, hvor jeg købte den, men man kan sagtens smage wasabien. Det er ikke en gin, man lige kyler i en gin & tonic, man skal nyde fredag aften – den egner sig primært til at servere sammen med mad – og meget gerne fisk.