Friteret brie med solbærsyltetøj
I weekenden var det tid til at synde lidt, og det var jo oplagt at bruge månedens friteringsbenspænd til det. Jeg besluttede mig derfor for at lave friteret brie. Varm smeltet ost… mmm…
Opskriften på friteret brie minder sjovt nok meget om den på friteret camenbert. I tilfældet med friteret brie valgte jeg at fritere et lidt større stykke ost, som gemalen og jeg så delte. Varm smeltet ost kan godt blive lidt voldsomt (dejligt, red.), så jeg lavede en hurtig solbærsyltetøj til.
Friteret brie
2 personer
100 g brie
1 æg, pisket – fjern gerne den ‘kompakte/seje’ del af æggehviden først
1-1½ dl rasp
½ l rapsolie
Vend osten først i æg og derefter i rasp. Vend den derpå igen i æg og så i rasp. Varm olien op i en lille kasserolle. Tjek om olien er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Når det begynder at boble omkring træstumpen, er olien klar. Frituresteg osten et par minutter på begge sider, indtil den er gylden. Fisk den forsigtigt op af olien.
Friteret brie skal serveres med det samme – gerne med en klat kraftig syltetøj til. Jeg brugte som sagt hjemmelavet solbærsyltetøj, som du får opskriften på herunder.
Solbærsyltetøj
2 dl frosne solbær
1 dl rørsukker
1 spsk vand
Hæld ingredienserne i en kasserolle og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det simre videre i ca. 10 minutter, inden det sættes til afkøling. Hæld det på et skoldet glas.
Note: Og hvordan smager friteret brie så? Absolut fantastisk! Ok, jeg er selvfølgelig farvet af, at JEG ELSKER OST, men sådan en gang varm smeltet ost med en kraftig og letbitter solbærsyltetøj til er altså guf… Du kan sagtens bruge andre typer syltetøj/marmelade til – for eksempel brombærmarmelade. Bare sørg for, at det er en kraftig og ikke alt for sød syltetøj/marmelade, du bruger.
Det lyder helt åndssvagt godt :0
– Kit
Det er det også! 😀
Jaaa! Sådan en skulle du da have med!!!! Absolut skønt!
Det er nemlig rendyrket forkælelse – mmm! 😀