Friterede mozzarellakugler
Har du brug for en kæk lille appetizer, næste gang du får gæster, så vil jeg foreslå dig at lave disse små friterede mozzarellakugler. De er sprøde, bløde og lækre. Stik en af dem på en tandstik sammen med en oliven eller evt. en cherrytomat, hvis det er om sommeren.
Når du laver friterede mozzarellakugler, skal du være opmærksom på, at de skal serveres med det samme, da osten hurtigt stivner igen. Omvendt skal du også passe lidt på og give dem et øjeblik til at køle lidt af, da smeltet ost kan være ret varmt. Og nu til opskriften…
Friterede mozzarellakugler
10 stk
10 mini-mozzarellakugler
½-1 dl hvedemel
1 æg, pisket
1 dl rasp
½ l rapsolie
Derudover: udstenede oliven eller små tomater
Lad mozzarellakuglerne dryppe af, inden du vender dem i mel. Vend dem derefter først i æg og dernæst i rasp. Varm olien op i en lille kasserolle. Tjek om den er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Når det begynder at boble omkring træet, er olien klar. Put tre-fire mozzarellakugler i ad gangen og steg dem, indtil de er gyldne. Hold øje med, at der ikke går hul på dem, så den smeltede ost begynder at flyde ud. Fisk dem op af kasserollen med en hulske og sæt hver af dem på en tandstik/cocktailpind med lidt andre gode sager – for eksempel oliven. Servér med det samme.
Note: Lækker lille hapser, der vækker lykke – selskabets mindste på 2½ år var i hvert fald svært begejstret. Husk at du også sagtens kan erstatte oliven med andre ting – for eksempel en radise, et jordbær eller noget helt tredje.
God idé. Man kan vel også friturestege tern af en fast ost fx comté hvis man vil lave lidt variation? Cherrytomater og et basilikumblad er også fint tilbehør.
Sagtens! Og ja, tomater vil jeg også anbefale i sommerperioden, men i marts måned (hvor retten blev lavet), vil jeg hellere holde mig til oliven 🙂
Klassiiker af bedste skuffe; elsker cocktail stick serveringen 😀
– Anne
Det er nemlig sådan en kæk lille sag 🙂