Frappé – græsk iskaffe
Den græske iskaffe, frappé, passer jo fortrinligt ind i mit kaffebenspænd – også selvom det måske er mest oplagt at kaste sig over de varme drikke på denne årstid.
Jeg stødte på frappé, da jeg researchede til mit græske benspænd sidste år, men her fik jeg aldrig blogget om den kolde kaffedrik. Jeg kom dog i tanke om den igen, da jeg for et stykke tid siden besluttede, at denne måneds benspænd skulle være kaffe, for jeg kunne huske, at frappé overraskede mig positivt. Her var nemlig en kaffedrik, hvor der skulle bruges overraskende lidt sukker for, at jeg kunne lide den.
Denne gang var jeg lidt mere modig end sidste år, så der er skruet op for kaffesmagen i denne version (i forhold til mit første forsøg). Denne version er derfor semikraftig. Vil du have en mildere smag, kan du bare tilføje mere vand og/eller mælk. Du tilføjer selvfølgelig også bare mere sukker, hvis du foretrækker en sødere version.
Græsk frappé
1 stort glas
2 tsk instant kaffepulver
2 tsk rørsukker
1½ dl iskoldt vand
1 dl letmælk
isterninger
Rør først kaffepulver, rørsukker og ½ dl vand sammen, indtil kaffen er opløst. Hæld mælk i og pisk det et par minutter, indtil det skummer godt. Hæld vand i og rør forsigtigt rundt med et sugerør, inden du fylder op med isterninger. Pynt eventuelt din frappé ved at drysse lidt instant kaffepulver på toppen.
Note: Dejlig semikraftig frappé, hvor der er en tydelig kaffesmag, uden at den dog bliver meget dominerende. Sukkeret tager også toppen af bitterheden.
Det kan meget vel gå hen og blive min yndlingsdrik…. må lave snart mvh Freja
Uh! God fornøjelse – og husk, at du kan skrue op og ned for sødmen og kaffesmagen, så den passer lige til dine smagsløg 🙂