Dybstegt blomkål med yoghurtsauce
Jeg bladrede lidt i kogebøgerne i weekenden og faldt over en opskrift på dybstegt blomkål, der lød interessant. Det er en syrisk ret, der stammer fra ‘Syriens gryder’, og den freestylede jeg over, da jeg skulle lave en lille ret til frokostbordet.
Dybstegt blomkål er – som navnet også antyder – ikke ligefrem en kaloriefattig ret, men til gengæld er den vegetarisk.
Dybstegt blomkål med yoghurtsauce
lille ret til 2 personer
et kvart blomkålshoved (stort)
½ l rapsolie
salt
Yoghurtsauce:
1½ dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg, presset
½ tsk knust allehånde
2-3 tsk fintrevet citronskal
evt. lidt citronsaft
salt og peber
Start med at røre yoghurt, hvidløg, allehånde og citronskal sammen. Smag med til citronsaft, salt og peber.
Del blomkålen i små buketter, der har ca. samme størrelse – brug evt. en lille kniv til at dele de større buketter. Skyl dem og tør dem godt af. Hæld olien i en lille kasserolle og varm den op (dog ikke på højeste varmeniveau, da olien så risikerer at blive for varm). Hæld en håndfuld blomkålsbuketter i olien og lad dem stege, indtil de bliver gyldne. Husk at vende dem undervejs. Tag blomkålen op med en hulske og læg de små buketter på et par stykker køkkenrulle. Steg resten af blomkålen på samme måde.
Dybstegt blomkål serveres med ovennævnte yoghurtsauce. Du kan kombinere retten sammen med andre vegetariske retter eller evt. bruge det som tilbehør til en kødret.
Note: En sjov og anderledes måde at få blomkål på. Nu smager dybstegt blomkål ikke af så meget, da blomkål i sig selv ikke har megen smag, så denne ret får mest smag frayoghurtsaucen. Men det var interessant at prøve at eksperimentere med blomkål på denne måde.