Cremet spansk squashsuppe
Da jeg ledte efter suppeopskrifter i forbindelse med mit suppe-benspænd, faldt jeg en opskrift på en cremet spansk squashsuppe – crema de Calabazines. En meget enkel squashsuppe, som jeg vil foreslå som forret. Hvor tykt- eller tyndtflydende den skal være er helt op til din egen smag.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Allrecipes, men skruede op og ned for nogle af mængderne.
Cremet spansk squashsuppe
forret til 4 personer
1 mellemstor squash
1 stor kartoffel
½ løg
vand til kogning
ca. 75 g flødeost
lidt krydderier – for eksempel timian eller rosmarin
salt og og peber
Skær squash, løg og kartoffel i mellemstore stykker og hæld dem i en gryde. Hæld vand over, så det lige dækker, og læg låg på gryden. Lad grøntsagerne koge, indtil de er møre. Fisk grøntsagerne op af gryden og put dem i en blender sammen med flødeost, krydderier og lidt af kogevandet. Blend det til en ensartet masse og tilføj lidt mere vand, indtil du har den konsistens, du ønsker. Smag til med salt og peber.
Servér suppen som den er eller evt. med lidt ristede græskarkerner oven på.
Note: Meget mild og cremet squashsuppe, som egner sig fint som forret.
Squash, kartoffel, løg og flødeost – jeg kan smage, at den er lækker. Tak for dejlig inspiration 🙂
Mild og behagelig 🙂