Citronflødeboller
Da jeg havde chokolade-benspænd, lavede jeg lakridsflødeboller, og det viste sig at være så let, at jeg med det samme besluttede, at jeg snart skulle eksperimentere med flødeboller igen. Det er jo også en oplagt benspændsopgave her i april, hvor temaet er æg & kylling.
Det var jo oplagt at eksperimentere med citronflødeboller, for jeg eeeeelsker citroner! Første forsøg var dog ikke særlig vellykket. Jeg brugte friskrevet citronskal i skummet, og det smagte dejligt, men efter et par timer blev flødebollerne mere og mere saftige, og jeg indså pludselig, at friskrevet citronskal jo udskiller citronolie, der opløser skummet! Suk…
Jeg prøvede derfor igen et par dage efter, og denne gang rev jeg citronskallen aftenen før og lod det tørre et døgns tid, inden jeg puttede det i skummet. Resultatet var langt bedre denne gang, og det er bestemt en flødebolleversion, jeg gerne laver igen!
Citronflødeboller
ca 10 stk.
Fyld:
3 æggehvider
100 g rørsukker
½ tsk vaniljesukker
trefjerdedele af den fintrevne skal fra en øko-citron
Derudover:
150 g marcipan
200-250 g god hvid chokolade – jeg brugte Valrhona Opalys*, som er meget mild og knapt så sød
evt. farvet sukker eller anden pynt
Start et døgn i forvejen, hvor du river skallen på en øko-citron med et meget fint rivejern. Spred den revne skal ud på en tallerken og lad det tørre et døgns tid.
Næste dag pisker du æggehviderne helt stive, inden du tilsætter en spsk rørsukker. Pisk æggemassen, indtil sukkeret er helt opløst og tilsæt endnu en spsk sukker. Pisk æggemassen igen, og fortsæt denne proces, indtil al sukkeret er opløst i æggehvidemassen. Tilsæt derefter trefjerdedele af den fintrevne og tørrede citronskal samt vaniljesukker. Hvis du bruger en anden hvid chokolade end den, jeg har anbefalet, bør du undlade vaniljesukkeret i skummet. Pisk det til en ensartet masse.
Skær marcipanen i skiver og tryk dem ud til runde bunde på 4-5 mm tykkelse. Put flødebolleskummet i en tyllepose og sprøjt toppe på bundene. Pas på, at de ikke bliver alt for høje, da de kan blive lidt ustabile, når du skal overtrække dem med chokolade. Lad flødeskumstoppene tørre 1-2 timer – så er de lettere at overtrække.
Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad. Hvis du vil gøre det helt korrekt, sørger du for at temperere chokoladen. Her skal du bruge et termometer, så du er sikker på, at chokoladen er 30-32 grader varm, når du skal overtrække flødebollerne. Jeg prøvede forskellige teknikker, da jeg overtrak mine citronflødeboller, og det letteste var at holde skålen med den smeltede chokolade på skrå, så jeg kunne holde hver flødebolle i bunden og ‘rulle’ skumtoppen i chokoladen.
Lad dine citronflødeboller tørre på bagepapir og pynt dem evt. med lidt farvet sukker eller glimmer. Skal de ikke spises med det samme, bør du stille dem et koldt sted (evt. køleskabet).
Citronflødeboller bør spises samme dag eller evt. dagen efter.
Note: Prøv dem! Især hvis du elsker citron! ♥
Hvor lyder det bare lækkert og ikke alt for sødt, som flødeboller nemt kan blive. Kan være jeg bliver nødt til at prøve opskriften af i påsken…
Do it! Flødebollerne er dog forholdsvis søde (pga. den hvide chokolade), men du kan jo prøve denne udgave og derefter finde ud af, om du vil tilsætte lidt syrligt drys oven på flødebollerne 🙂
Det lyder lækkert.
Jeg går ud fra at de 100 er marcipan?
Påskehilsner
Charlotte
Sorry – de 150 står der.
Det er korrekt 🙂
Øj, Piske – de lyder virkelig himmelske!
Tusind tak ♥
Det lyder vanvittig lækkert og en skøn idé at bruge citron 🙂
Mange tak – ja, jeg elsker jo at snige citron ind i alle mulige ting, så hvorfor ikke også flødeboller? 😉