Broccolisalat med æbler og valnødder
Til gemalens fødselsdag fik vi ikke bare kartoffelbradepande og helstegt kalkun – der var også plads til en frisk og sprød broccolisalat med æbler og valnødder. Det gav en fin kontrast til den pænt syndige kartoffelret.
Inspirationen fandt jeg hos Cooking Classy men valgte dog at skrue op for gulerødderne, udelade rødløg samt gøre dressingen lidt mindre fed.
Broccolisalat med æbler og valnødder
ca. 6 personer
1 broccoli, skåret i små buketter
1 røde æbler, skåret i tern
ca. 100 g valnødder, grofthakkede
3 gulerødder, skåret i tynde stænger
100-150 g tørrede tranebær
Dressing:
2 dl creme fraiche 18%
½ dl mayonnaise
2 spsk æblecidereddike
1-2 spsk honning
salt
Bland broccoli, æbler, valnødder, gulerødder og tranebær i en skål. Rør dressingen sammen – sørg for at smage til hvor sød/syrlig du vil have den. Vend dressingen i salaten og stil den køligt i mindst en halv time, inden du serverer din broccolisalat.
Note: En frisk, sprød og dejlig broccolisalat, som får sødme fra æbler og tranebær, hvilket giver et godt modspil til den letbitre kål. Salaten kan holde sig flere dage i køleskab.