Blomkålswraps
Blomkålswraps dukkede op på mange opskriftsider, da LCHF gjordes in entré på den danske madscene. Jeg fik ikke prøvet dem dengang (men lavede dog en blomkålspizza), så da jeg faldt over en opskrift fra Fru Kofoeds Køkken her i juleferien, fik jeg lyst til at prøve det. Så kunne jeg også få brugt det blomkålshoved, der lå at stirrede på mig i køleskabet (altså… ikke bogstavelig talt – det trængte bare til at blive brugt).
Jeg havde dog ikke pofiber, som man ofte bruger i LCHF-blomkålswraps, så jeg brugte hvedemel i stedet, og så tilføjede jeg lidt nigellafrø.
Blomkålswraps
2 personer
250 g blomkål
1 dl friskrevet og fintrevet ost
1 æg
½ dl hvedemel – måske lidt mere
2 tsk nigellafrø
1 tsk oregano
salt og peber
Hak blomkålen meget fint – du kan eventuelt blende den – og bland den med de øvrige ingredienser. Del massen i fire lige store dele og pres dem ud på en bagepapirbeklædt bageplade, så du former fire flade ‘pandekager’. Husk at trykke kanterne lidt ind, så de ikke ‘flosser’ for meget. Bag dine blomkålswraps ved 200 grader i 10-15 minutter, indtil de er letgyldne. Lad dem køle lidt af, inden du vipper dem over på to tallerkner og topper dem med det fyld, du ønsker til. I dette tilfælde stegte jeg lidt løg, blomkålsstykker, kylling, paprika og BBQ-sauce på en pande, som jeg toppede mine blomkålswraps med, inden jeg sluttede af med creme fraiche og hjemmesyltede tomater.
Note: Halløjsa hvor var disse blomkålswraps gode! Jeg prøvede blomkålspizza for nogle år siden og kunne umiddelbart godt lide det (omend jeg stadig synes, at en almindelig pizza er langt bedre). Jeg syntes dog, at disse wraps holdt 100%, så dem skal jeg helt sikkert huske at lave igen! Vær i øvrigt opmærksom på, at du sagtens kan fryse disse blomkålswraps, men at de dog risikerer at blive lidt mere ‘porøse’ af det.
Hvor mange gram ost brugte du?
Hm, det er et godt spørgsmål. Jeg brugte ca. 1 dl – jeg gætter på, at det var 20-30 g.