Bagte porrer med ost
Bagte porrer med ost er en enkel og lækker ret, som du kan bruge som forret – evt. pyntet med lidt ekstra grønt – eller som tilbehør til anden ret. Jeg havde set den enkle fremgangsmåde hos Spend with Pennies, hvor der dog ikke var skrevet mængdeangivelser, så det eksperimenterede jeg mig frem til.
Det er måske en lidt bleg ret i forhold til mit grøn mad-benspænd, meeen jeg har besluttet mig for, at den hører til alligevel.
Bagte porrer med ost
2 personer (hvis forret)
2 porrer
lidt vand
ca. 1 spsk koldt smør
salt og peber
ca. 2 spsk fintreven hård ost – gerne parmesan eller Vesterhavsost
Skær top og bund af porrerne og halvér dem. Skyl dem godt og sørg for at tjekke, at der ikke gemmer sig jord mellem bladene. Læg dem i et ildfast fad og hæld lidt vand i bunden. Du kan også bruge bouillon eller hvidvin, hvis du har lyst. Drys salt og peber over porrerne og skær smørret i meget tynde skiver, som du lægger oven på porrerne. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Drys så osten over og giv dem yderligere 5-10 minutter, indtil osten er gylden.
Servér de bagte porrer med det samme – evt. med lidt ekstra grønt og ristet brød til.
Note: Saftige og let sødmefulde porrer. Det er en mild ret – med mindre du bruger en kraftig ost – og den vil smage skønt sammen med letristet hvedebrød.
Porrer og ost klæder hinanden SÅ godt – din opskrift skal bestemt prøves her 🙂
Helt enig, jeg har forsømt porre-retterne lidt de seneste måneder, så det var dejligt med et nyt eksperiment 🙂
Ej hvor en god ide… grønt og ost er en god kombi. Jeg laver tit det samme bare med broccoli
Det må jeg prøve på et tidspunkt 🙂
Vesterhavsost <3
Oh yeah!