Auberginetærte med tomater

Auberginetærte med tomater

Gårsdagens gæster i går blev ikke kun udsat for hønsefødder – der kom skam også en auberginetærte på bordet sammen med lidt andre gode sager.

Jeg er ikke den store tærtespiser, men jeg havde alligevel fundet et par spændende udgaver i ’Tryl med tærter’-kogebogen. Jeg valgte dog at bruge en anden tærtedej samt justere lidt på fyldet.

Auberginetærte med tomater

4-6 personer

Tærtedej:
200 g hvedemel (udskift evt. 50 g med grovere mel)
100 g koldt smør
1 æg
½ tsk salt
1 spsk vand

Fyld:
1½ mellemstor aubergine (tilbered to og brug resterne til salat eller pålæg)
3 mellemstore tomater
Lidt olivenolie til pensling
2 æg
1½ dl yoghurt naturel eller creme fraiche
½ bundt frisk basilikum, hakket
1 tsk oregano
Salt og peber

Rør hvedemel og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern og gnid dem ud i melet, så det gryner. Rør æg og lidt vand i og saml dejen. Lad den hvile i køleskabet en halv times tid.

Skær auberginerne i ca. 1 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade (de må gerne overlappe lidt). Pensl dem med lidt olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Smør et ildfast fad (28 cm i diameter) og bred dejen ud i det. Sørg for, at dejen stikker 1-2 cm op over kanten. Prik bunden flere gange med en gaffel. Læg et stykke bagepapir oven på dejen og drys lidt tørrede bønner eller kikærter ud over det. Forbag bunden ved 200 grader i 20 minutter. Tag så tærtebunden ud og fjern bagepapir og kikærter.

Skær tomaterne i skiver. Læg skiftevis auberginer og tomater i tærtefadet, så bunden bliver dækket. Pisk æg, yoghurt, basilikum og oregano sammen. Tilsæt lidt salt og peber. Fordel æggemassen ud over grøntsagerne og sæt så din auberginetærte i ovnen igen. Bag den i 25-30 minutter ved 200 grader.

Pynt din auberginetærte med lidt frisk basilikum – evt. også lidt feta – og servér den lun.

Note: Denne auberginetærte var en virkelig positiv overraskelse! Enkel og velsmagende – og ikke for tung. Den skal jeg klart lave igen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *