Min far laver verdens bedste syltede drueagurker OG verdens bedste syltede asier! Af samme grund har jeg aldrig selv forsøgt mig i den retning, for det ville jo være helt umuligt at komme op på siden af.
Ikke desto mindre har jeg netop leget med drueagurker, og det blev ganske godt. Sidste år ledte jeg – uden held – efter drueagurker med syltning for øje, men i år lykkedes det, da jeg fandt dem i en af udendørsboderne ved Torvehallerne. Jeg elsker, at jeg her kan finde en masse af de varer, som supermarkederne ikke har!
Jeg tog udgangspunkt i klassikeren ‘Den grønne syltebog’, men justerede mængderne lidt og tilsatte også fennikelfrø. De smagte ikke nær så meget igennem, som jeg havde forventet (med mindre man decideret bed i et frø), så måske skal de ristes først og derefter puttes i lagen under opkoget? Jeg ville godt have brugt dildskærme, men det glemte jeg at købe i Torvehallerne, så jeg måtte nøjes med almindelig dild, og disse agurker blev også lidt mildere end dem, som jeg plejer at få.
Syltede drueagurker med dild og fennikelfrø
2 mindre glas
Saltlage:
7 dl vand
70 g salt
½ dl økologisk lagereddike
Eddikelage:
½ l lagereddike
400 g rørsukker
½ bundt dild
1½-2 spsk fennikelfrø – evt. ristede
500 g små drueagurker
Kog saltlagen op og lad den afkøle. Vask agurkerne grundigt og lav et snit i hver ende af dem. Læg agurkerne i en skål og hæld saltlagen over. Læg en lille tallerken over, så den kan presse agurkerne ned og holde dem dækket af lagen. Stil skålen i køleskabet i et døgn.
Dagen efter hælder du saltlagen fra. Skold et par sylteglas, ryst lidt vodka rundt i glassene og hæld det ud. Put dernæst agurkerne i glassene. Bring eddike og rørsukker i kog og put dernæst dilden og fennikelfrøene i. Hæld derefter lagen ud over drueagurkerne i de to glas og sørg for, at agurkerne er dækket helt af væsken. Kan spises efter få dage, men bliver bedre af at trække i længere tid.
Nu overvejer jeg at dyrke drueagurker næste år, så jeg for alvor kan komme i gang med agurkesyltningen…