Karrypandekager

karrypandekager, madpandekager, pandekager, hvedemel, karry, karrypasta, rugmel, æg, mælk, restemad, rester, stop spild af madDet er ikke så tit, jeg blogger om restemad, men det får vi faktisk hver uge. Jeg planlægger sjældent, hvad vi skal spise til hverdag, så her laver jeg ofte blot mad ud af, hvad der er i køleskabet (evt. kombineret med kød, jeg har taget op aftenen før). Det kan give nogle ret spændende, interessante og/eller mærkelige retter. Et af eksperimenterne blev til disse fyldte karrypandekager, jeg lavede tidligere på ugen. Jeg elsker madpandekager – det er en genial måde at lave frokost eller aftensmad på, og de er samtidig også oplagte at bruge til restemad. Og så var det jo også en oplagt mulighed mht. at lege med karry i anledning af månedens benspænd.

Karrypandekager
3 store pandekager

2½ dl hvedemel
1 dl rugmel
3 tsk mediumstærk karry
4 tsk grøn karrypasta
2 æg
2½ dl mælk – måske lidt mere
½ tsk salt

smør til stegning

Rør ingredienserne sammen til en ensartet dej. Steg pandekagerne på en pande med smeltet smør.

Note: Den grønne karrypasta er ret vigtig i denne opskrift. Hvis du kun putter pulverkarry i dine karrypandekager, får de en smuk farve – men ikke så megen karrysmag. Her er den grønne karrypasta med til at give et fint touch af karry.

Fyldet til mine karrypandekager blev som sagt et rigtig Stop Spild af Mad-projekt. To porrer, der trængte til at blive brugt, blev fundet frem fra grøntsagsskuffen og stegt møre på en pande i lidt smør. Jeg fryser ofte pålæg ned, hvis der er risiko for, at jeg ikke får brugt det op i løbet af et par dage, så jeg fandt også en halv pakke lufttørret skinke samt et stykke spegepølse frem fra fryseren. De blev skåret i mindre stykker og hældt ned til porrerne. Der kom også en rest kogte ris fra den thailandske karryret i panden sammen med 1 dl creme fraiche. Retten blev varmet igennem og smagt til med salt og peber, inden den blev brugt som fyld i mine karrypandekager.

karrypandekager, madpandekager, pandekager, hvedemel, karry, karrypasta, rugmel, æg, mælk

4 tanker om "Karrypandekager"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *