Vegetar-frikadeller og hvidløgs-kålsalat
Har du et stramt madbudget, så er det en god idé at skære ned på kødet – for eksempel ved at indføre en eller flere kødløse dage i ugen. Heldigvis kan man lave mange spændende og varierede vegetarretter.
Jeg lavede disse vegetar-frikadeller på røde bønner her til aften. Der er til 3-4 personer (afhængig af hvor meget tilbehør, man spiser). Jeg serverede en enkel kålsalat til.
Vegetar-frikadeller / bønne-frikadeller
10 stk.
200 g røde bønner, ukogte
1 løg
3 fed hvidløg
rapsolie
2 æg
salt og peber
Læg bønnerne i blød dagen før. Husk at bruge masser af vand – bønnerne suger en hel del. På selve dagen hælder du vandet fra og koger bønnerne i ca. 45 minutter. Imens skærer du løget og hvidløgene i mindre stykker og svitser dem kort i olie. Når bønnerne er kogt færdig, hælder du vandet fra og hælder i stedet løg, hvidløg og æg i gryden sammen med bønnerne. Blend dem med en stavblender – bønnemassen behøver ikke at være helt ensartet, da det er godt, hvis vegetar-frikadellerne får lidt struktur. Smag bønnemassen til med salt og peber og form den derefter til frikadeller. Steg dem i olie på en pande.
OBS – eftersom jeg lavede en kålsalat til med en hel del hvidløg i, så holdt jeg lidt igen med krydringen af vegetarfrikadellerne. Du kan dog sagtens krydre dem mere og evt. også bruge paprika og/eller chili i – det vil passe godt til de røde bønner.
Hvidløgs-kålsalat
2 personer
2 store håndfulde fintsnittet spidskål eller hvidkål
200 g creme fraiche 9% eller 18%
5-6 fed hvidløg
citronsaft
salt
Hæld den fintsnittede kål i en skål og kram den godt med fingrene. Rør resten af ingredienserne sammen – husk at smage til med salt og citronsaft – og vend den derefter i kålen.
Uhm, spændende med vegetardeller – og så er det jo sundt med kødfrie dage 🙂
Ja, det er godt med lidt variation. Tror jeg skal bruge dette ‘trick’ som et supplement eller erstatning for falafler på et tidspunkt 🙂