T-bone steak med efterårstilbehør

T-bone steak med efterårstilbehør

Tidligere på ugen købte vi en stor portion oksekød, så nu har vi oksekød nok til hele vinteren og en god del af foråret! Da vi hentede kødet hos slagteren, benyttede jeg selvfølgelig muligheden for at lave hjemmelavet tatar af det friskslagtede kød, men da der også var t-bone steak blandt kødpakkerne, gemte jeg to stk. til dagen efter, så vi kunne smide dem på grillen.

Jeg har ikke så mange erfaringer med t-bone steak, så det var en kærkommen mulighed for at blive lidt klogere på, hvordan sådan en sag skal tilberedes. Det endte dog med, at det var gemalen, der var grillmester, eftersom han kom først hjem, så vi lavede mad i fællesskab.

T-bone steak forbindes ofte med amerikansk madlavning, men jeg valgte at lave en form for dansk efterårsudgave af serveringen, eftersom hver t-bone steak blev krydret lidt med salt, peber og rosmarin, inden de røg på grillen, og så blev de serveret sammen med jordskokker, grønkål og rødvinssauce.

T-bone steak med efterårstilbehør

2 personer

2 stk. t-bone steak
salt og peber
1-1½ tsk rosmarin

Tilbehør:

4 store jordskokker
lidt smør
salt og peber
1 grønkålsblad
lidt rapsolie
lidt æblecidereddike

+ rødvinssauce

Tag de to t-bone steaks ud af køleskabet ½-1 time før, at de skal steges. Krydr dem med salt, peber og rosmarin. Varm din grill op til max varme – i vores tilfælde er det ca. 350 grader.

Smid begge steaks på grillen på direkte varme og giv dem ca. 1½ minut på hver side. Tag dem af og lad dem hvile på et spækbræt i et kvarter. Lad i mellemtiden temperaturen i grillen falde til 150 grader.

Steg de to t-bone steaks på begge sider – de skal have tre minutter på hver side – og så er de klar til servering!

Tilbehøret kan du sagtens nå at lave i det kvarter, hvor kødet hviler inden anden stegning.

Skrub jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Steg dem ved mediumvarme en god klat smør på en pande. Mens de steger, river du grønkålsbladet i mindre stykker og overhælder det med kogende vand. Lad det trække i min. fem minutter. Smag de stegte jordskokker til med salt og peber og stil dem til side. Husk at lave rødvinssauce!

Hæld vandet fra grønkålen og hak den groft. Vend det i en skål sammen med jordskokkerne, lidt rapsolie og lidt æblecidereddike.

Servér hver t-bone steak med det lune tilbehør og saucen.

Note: Sådan en supermør, knaldrød og saftig t-bone steak er virkelig kræs! Det er jo en simpel måde at servere den på, men det passer fint, for kødet i sig selv er så skønt og velsmagende, at det ikke behøver at konkurrere med komplekse former for funky tilbehør.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *