Syrlig forårsløgsalat
Denne syrlige forårsløgsalat faldt jeg over, da jeg bladrede i kogebogen ‘Vegetarisk hverdagsmad’. Kombinationen med forårsløg og syltede drueagurker lød så anderledes, at jeg blev nødt til at prøve den.
Jeg lavede lidt justeringer under tilberedelsen, og jeg har efterfølgende justeret yderligere i sammensætningen, da jeg syntes, at forholdet mellem mængden af forårsløg og ris kunne være bedre. I den oprindelige opskrift indgik der også rosiner, men det blev en kende for modigt for mig!
Jeg tænkte i øvrigt, at denne forårsløgsalat lige så godt kunne tilberedes i wokken, nu hvor jeg har wok-benspænd i denne måned, så det blev den naturligvis. Du kan dog også sagtens bruge en gryde eller kasserolle.
Syrlig forårsløgsalat
2 personer
10-12 store forårsløg
lidt rapsolie
1 dl basmatiris
2 dl vand eller grøntsagsbouillon
35-40 g finthakkede syltede drueagurker
lidt salt
lidt hakkede mandler eller mandelflager til pynt
Hak forårsløgene fint og gem lidt af det grønne til at pynte retten med. Hæld olie i wokken og steg løgene ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt ris og vand og lad det simre i 10-15 minutter. indtil risene er møre. Hold øje med, at der ikke mangler vand undervejs – tilsæt gerne lidt mere, hvis der er behov for det. Rør drueagurkerne i og smag til med salt.
Pynt din forårsløgssalat med hakkede forårsløg og mandler og servér den lun som tilbehør til en ret.
Note: Dette er bestemt en lidt anderledes rissalat, hvor de syrlige drueagurk-stykker giver salaten lidt kant. Jeg synes, at det er vigtigt, at der ikke er for megen ris i forhold til forårsløgene, men det er selvfølgelig en smagssag. Salaten vil fungere fint som tilbehør til sommerretter – for eksempel grillede koteletter, stegt kylling eller stegte portobellosvampe. Det vil også være fint at kombinere den med en let creme eller dressing – for eksempel en dildcreme.