Svampebrød med salvie
Benspændet for juni lakker mod enden, men jeg har lige et par retter mere, jeg skal nå at blogge om – blandt andet dette svampebrød med salvie. Det er dejligt saftigt og egner sig fortrinligt som et hurtigt mellemmåltid på farten – enten som det er eller evt. lagt sammen om noget pålæg.
Svampebrød med salvie
Fyld:
300 g champignons
2 spsk hakket salvie
Olie til stegning
Salt og peber
Ca. ½ dl olivenolie
Dej:
25 g gær
2 dl creme fraiche eller yoghurt naturel
4 dl lunkent vand
2 tsk salt
3 dl fuldkornshvedemel
ca. 8 dl hvedemel
Start med at rense svampene og skære dem i skiver. Varm olie op på en pande og svits svampe og salvie på panden, indtil svampene er bløde. Smag til med salt og peber og lad det køle af.
Rør creme fraiche og vand sammen i en skål og rør gæren ud i det. Rør derefter salt og fuldkornshvedemel i. Rør derefter hvedemel lidt ad gangen. Når den er ved at samle sig, ælter du svampeblandingen i. Form dejen til en kugle i skålen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
Vip dejen ud i af skålen og rul den ud på en meldrysset bord, så den er 1½-2 cm tyk og fylder ca. to tredjedele af en bradepande. Læg bagepapir på en bradepande og læg dejen over på den. Smør olivenolien ud over den. Tænd ovnen og sæt den på 220 grader. Når ovnen er varmet op, sætter du dit svampebrød ind. Bag brødet i ca. 25 minutter, indtil det er gyldent.
Spis dit svampebrød som det er eller flæk det og brug det som sandwichbrød sammen med tunmousse eller anden form for fyld.
Note: Dejligt saftigt svampebrød, som vi har brugt som tilbehør til et par vegetarretter. Kan som sagt også sagtens bruges som sandwichbrød eller blot spises som eftermiddagsmåltid.