Svampe-bacon risotto
I går aftes fik jeg prøvet at lave risotto for første gang. Jeg har mange gange tænkt på at prøve det, men det blev først til noget, da jeg i weekenden så en opskrift på svampe-bacon risotto på Kokkekniven og tænkte, at de råvarer havde jeg jo lige i køleskabet! Ting går lidt stærkt i køkkenet sådan en mandag aften, så jeg fik ikke brugt helt de samme mål, men resultatet blev ganske velsmagende.
Svampe-bacon risotto
2 personer
170 g blandede svampe
½ l hønsebouillon
4 tsk smør
1 lille løg, finthakket
125 g bacon, skåret i mindre strimler
150 g grødris
1 dl tør hvidvin
2 spsk friskreven parmesanost
noget hakket persille
salt
Hæld bouillonen i en gryde og varm den op. Smelt to tsk smør i en anden gryde, tilsæt løg og bacon og steg det ved middelvarme, til de er bløde og gyldne. Tilsæt ris og en tsk smør og rør godt rundt. Hæld halvdelen af hvidvinen i og lad retten koge i et par minutter, mens du fortsat rører hyppigt i den. Tilsæt bouillon løbende – sørg for, at risene når at suge væsken til sig, inden du hælder mere bouillon i. Steg svampene på en tør pande i et par minutter, og når de begynder at blive bløde, tilsætter du resten af hvidvinen. Lad dem koge i vinen, indtil alkoholen er fordampet, og smag til med salt.
Gør parmesanost og persille klar. Når al bouillonen er tilsat, og risene er kogt, tilsætter du svampe, parmesanost og persille samt den sidste tsk smør, smag det evt. til med salt og servér det straks sammen med en grøn salat.
Note: Denne svampe-bacon risotto er rigtig lækker! Jeg må helt bestemt lege videre med risotto-konceptet en anden dag – har man lidt tålmodighed, er det comfort food for sjælen (og maven selvfølgelig).
Jeg elsker risotto… Uhm… Skidt med det ikke er så sundt for kroppen, for jeg er sikker på at den slags mad er sundt for sjælen:)
Uhm, begge dine opskrifter lyder meget spændende, Piskeris! Jeg havde helt glemt, at der er noget, som hedder risotto 🙂
Åh, jeg elsker risotto 🙂 Bruger du altid grødris istedet for aborro ris?
Jeg skal helt sikkert have lavet denne opskrift…
Mange hilsner
Birthe
MissMuffin – og den slags mad skal man altså også have plads til – især i december 😉
Madame – hehe! Jeg har en del opskrifter på det, men har aldrig lavet det før, så mon ikke det dukker op igen til næste år her på bloggen 🙂
NYBH – eftersom det er første gang, jeg har prøvet at lave risotto, så har jeg ingen vaner på det punkt – endnu 🙂
Vi har grødris i huset, da gemalen selvfølgelig skal have risengrød her i julen, og så tænkte jeg, at jeg kunne jo starte med at lave risotto med det. Hvis det så viste sig at være et hit, kunne jeg en anden gang prøve med 'rigtige' ris. Og deeet må jeg jo så prøve i det nye år 🙂
Dejligt med lidt risotto-inspiration.
Jeg har kun lavet det ganske få gange…. og fatter ikke hvorfor. For det smager vidunderligt.
Hanne – ind imellem glemmer man bare at lave nogle retter, som man godt ved smager dejligt. Nu er jeg f.eks. lige kommet i tanke om, hvor meget jeg holder af lasagne – og hvor sjældent jeg får det nu. Jeg må give mere plads til yndlingsretterne 🙂
Ahhh – risotto, det er jo mums og jeg er glad for at du kunne lide opskriften.
Normalt bruger jeg selv italienske risotto ris, men havde dem ikke lige ved hånden da jeg skulle bruge dem, så grødris blev det også til her og de er også en del billigere, hvis man lige vil gå lidt på kompromis. Nåh, nu skal jeg vist igang med at lure din konfekt af – og måske overraske fruen 🙂
Kristian – jeg er glad for, at jeg faldt over opskriften, for så fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve det! 😀
Jeg kan varmt anbefale den lækre trøffelopskrift, jeg lige har eksperimenteret mig frem til, men jeg når desværre først at blogge om den i morgen eftermiddag.