Stenbiderrogn med perlerugspandekager
For mig er stenbiderrogn et af de første sikre tegn på, at nu er det forår. En af de bedste måder at indtage de små skønne stenbiderrogn på er oven på et stykke mørkt og kraftigt ristet stykke rugbrød og i selskab med creme fraiche og hakkede rødløg. Nu havde vi ikke lige mørkt rugbrød på lager i går, og jeg ville ikke til at købe det, så jeg legede lidt i køkkenet og fremtryllede nogle små perlerugspandekager, som fik en gang maltmel for at give dem rugbrødstoner i smagen.
Perlerugspandekager
ca. 12 stk.
1 dl kogte perlerug
1 dl kærnemælk
1 æg
2-3 tsk lyst maltmel
lidt salt
hvedemel – mener jeg brugte ca. 2 dl
½ tsk bagepulver
derudover smør og mørk sirup
Pisk alle ingredienser til og med bagepulver sammen – tilføj dog hvedemelet til sidst og lidt ad gangen, så du får en konsistens, du er tilfreds med. Den må ikke være for flydende. Smelt noget smør på en pande – hæld lidt af det i dejen og rør godt rundt – og hæld en spsk dej fire steder på panden. Pas på de ikke flyder sammen. Når de er stegt på den ene side, vender du dem og pensler dem med en smule mørk sirup på den stegte side, mens de steger på den anden. Slut af med at give dem mellem et halvt og et helt minut mere på den penslede side.
Servér dem med stenbiderrogn, hakkede rødløg, creme fraiche og et sprødt salatblad.
Note: Denne fortolkning af rugbrød er ikke helt så mørk og knasende som originalen, men perlerugen giver noget fylde, og maltmelet noget af dybden. Siruppen blev tilføjet for at give noget af den lidt søde smag, som kommer, når du rister mørkt rugbrød. Jeg synes, de blev ret vellykkede, og en anden gang vil jeg nok forsøge mig med mørkt maltmel, som er endnu tungere i smagen. Alt i alt et vellykket alternativ til det mørke rugbrød, jeg ellers plejer at servere stenbiderrogn sammen med.
Har aldrig smagt stenbiderrogn, var slet ikke klar over at det var sæsonbestemt. Det ser meget lækkert ud. God weekend!
Jeg hader fiskeæg! Ydrk!
Det lærer jeg aldrig at spise, selvom jeg synes, at det ser sååå vildt lækkert ud.
Dine pandekager lyder rigtig spændende, det var en sjov måde at tænke rugbrødet ind i dem på:)
Lene – det plejer altid at komme omkring februar/marts og vi får det ofte som forret til mindst en af de familiefødselsdage, der er på det tidspunkt. Det smager så godt 🙂
Tak og i lige måde!
MissMuffin – nu ikke så kræsen frøken! 😀
Mange tak – de faldt også i så god jord, at gemalen luskede rundt for at snige sig til en ekstra, inden jeg frøs resten ned 😉
Stenbiderrogn ser så smukt og lækkert ud……….. Jeg kan desværre bare ikke lide det…
Ævvvvv
Hyggehygge
Marianne
Kager skal der til – ja, de gør sig godt på en tallerken. Håber du falder for dem en dag – de er nogle skønne små perler 🙂
Det er et meget smukt syn af din stenbiderrogn med perlerugspandekager! Hvis jeg ombytter rognen med noget andet til mig kræsenpind, tror jeg, det bliver som at høre englene synge …
Hej Piskeris 🙂
Skønne og smukke billeder. Det er virkelig kvali!
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Madame – jeg tror også, at de kan få meget sjov ud af de små pandekager – de er rigtig gode som forretshapsere 🙂
Miss A – tusind tak 🙂
Forstår det ikke, synes jeg havde lagt en kommentar herinde, men den er her altså ikke – gad vide om jeg er ved at blive senil???
Anyway, jeg synes det ser virkelig smukt ud med de rogn, men jeg bryder mig virkelig ikke om konsistensen eller om at få dem ind i bunden – håber jeg lærer det på et tidspunkt 🙂
Mange hilsner
Birthe
NYBH – jeg har ikke fået nogen besked om, at du har skrevet her, så måske er det senilitet? *hæhæ* 😉
Jeps, det er en ret smuk spise, og det er bare om at nyde dem i den korte tid, de er her 🙂