Stegt kinakål
Jeg besluttede mig for at eksperimentere med stegt kinakål, da jeg havde købt et kålhoved i forbindelse med det koreanske benspænd… men ikke rigtig fik brugt det, fordi jeg endte med at spise mindre kimchi end ventet i sidste måned. Og hvad gør man så, når man ikke vil leve af 80’er-inspirerede salater i en uge? Man finder andre måder at tilberede kinakålen på, og jeg valgte at stege det! Så kunne jeg samtidig bruge det til som lunt tilbehør til en hovedret.
Stegt kinakål
tilbehør til to personer
6-7 store blade kinakål
ca. 40 g smør
salt og peber
Skyl bladene og snit dem i tynde strimler. Smelt halvdelen af smørret på en stor pande og hæld de afdryppede kålstrimler på. Lad dem stege ved lav til mediumvarme og vend dem jævnligt. Tilsæt mere smør undervejs. Når kålen er blevet blød, smager du den til med salt og peber.
Stegt kinakål kan serveres som tilbehør til både kødretter og vegetarretter.
Note: Stegt kinakål fungerede faktisk ganske glimrende. Kålen skrumper under tilberedningen, så selvom det er en god idé at bruge en stor pande fra start, så fylder retten ikke så meget til sidst. Overvej evt. at bruge et par blade mere, hvis du ikke serverer andre former for tilbehør til dit måltid.