Spuntino
Vores Københavnsudflugt sluttede af med et besøg hos Spuntino. Her havde vi bestilt bord i forbindelse med Cofoco-kædens ‘flyrejser’ i juli måned, så vi fik en tre retters menu til 185 kr – en ganske god pris.
Til forret fik vi tre serveringer, som vi delte. Portionerne var ret gavmilde i størrelsen og lagde en ret solid bund, så jeg spiste stort set ikke brød til maden. De tre forretter var henholdsvis gnocchi serveret med gorgonzola, valnødder og salccia, cannelloni fyldt med spinat og ricotta samt spaghetti serveret med muslinger, hvidløg og persille.
Alle tre forretter var gode, men især gnocchien faldt i min smag. Cannellonien var udmærket men ret ordinær, mens serveringen med muslinger og spaghetti var delikat men lidt for nærig med muslingerne.
Vi tog en vinmenu til (tre glas for 150 kr – igen ret rimelig pris), og til forretterne fik vi en Grecanico Vignali Roccamora fra 2010, som gik fint til alle tre retter.
Til hovedret fik vi pollo a la napolitana – dvs. stegt kylling i kraftig tomatsauce serveret med blød polenta lavet på parmesan samt grøn salat. Kyllingen var fin, mens tomatsaucen var fremragende! Vi prøvede at udfritte tjeneren for tips til, hvordan man laver en så lækker tomatsauce, men han kunne ikke få køkkenet til at røbe det. Pokkers. Den bløde polenta var også ret vanedannende, meeen den var også ret kalorieholdig, så det var ikke så overraskende, at den smagte godt.
Vi fik en Chianti Classico Rietine fra 2007 til hovedretten. Tjeneren sagde inden, at den blev serveret kold, og det er også korrekt, at rødvin ikke skal serveres ved stuetemperatur – men denne vin var til gengæld så kold, at vi stort set ikke kunne smage den, så jeg blev nødt til at varme glasset med hænderne, indtil vinen kom op på 10-12 grader og dermed blev noget mere indbydende.
Desserten var panna cotta, der blev serveret sammen med melon og hindbær marineret med citronverbena. Jeg har (desværre) ikke de store erfaringer med panna cotta, så når jeg siger, at dette var den bedste panna cotta, jeg nogensinde har fået, lyder det hult. Alligevel bliver jeg nødt til at fremhæve, hvor cremet, let og indsmigrende den var – så blød, behagelig og mild. En virkelig god dessert sådan en sommeraften, hvor temperaturen ganske vist ikke var imponerende, men hvor vi omvendt ikke var i humør til en tung og voldsom dessert. Til desserten fik vi et klassisk glas Moscato D’Asti.
Vi var glade og tilfredse, da vi gik derfra. Den største svipser var vinen, der var alt for kold til hovedretten, men ellers var niveauet ganske godt for den prisklasse. Vi sparede knapt 100 kr per person i forhold til normalprisen, og med det i mente ligger vi på ca. fem stjerner. En tre retters menu koster normalt 275 kr hos Spuntino, og havde vi givet fuld pris, havde jeg nok placeret den på 4½ stjerner.
Uh det lyder lækkert. Jeg havde godt tænkt på at bestille bord der, men endte med hele tre af deres andre tilbud. Især Le Trois Cochons var god.
Kh Nadia
Godt du fik afprøvet tilbuddene – tænkte faktisk på at spørge, om du nåede det 🙂
Le Trois Cochons er snart det eneste af deres steder, vi ikke har prøvet, men jeg må se, om ikke vi når det på et tidspunkt.
Hejsa Piskeris,
Jeg kan se du også har PRINT, nederst efter opskrifterne og jeg har forsøgt og forsøgt sååååå mange gange, men jeg kan bare ikke hitte ud af, at få det på min blog….. kan du hjælpe mig, med en teknisk-ikke-så-heldig-version til mig, sådan klik for klik…, så ville jeg blive meget glad, håber du vil.
Knus Rikke 😀
Det vil jeg gerne – jeg sender dig en e-mail lige om lidt 🙂
Uhh, turde næsten ikke læse indlæget, vi har reserveret bord til på torsdag. Men nu kan jeg godt fortsætte med at glæde mig 🙂
Haha, nej du kan være ganske rolig – hvis de lever op til samme niveau, som vi fik, så får I en god oplevelse. Så vidt jeg husker har vi nu også kun haft gode oplevelser, når vi har spist på Cofoco-restauranter, så der plejer jeg at være ganske tryg ved at spise 🙂
Ser bestemt lækkert ud -det må prøves. 🙂 Underligt med vinen. Så lige at du måske skulle forbi Skagen næste år, og så kan Ruths i Gl Skagen (både brasseriet og restauranten) afgjort anbefales. Fremragende.
Ja, jeg syntes også, det var mystisk, at de serverede vinen så kold. Jeg kan nu bedst lide, hvis den er omkring 10-12 grader – dog afhængig af type og ‘formål’.
Tak for anbefalingen – det må jeg prøve at huske 🙂
Uhm det ser nu ret indbydende ud, og til den pris kan jeg godt forstå at den lander på 5 stjerner – og jeg har heller ingen erfaring indenfor Panna Cotta, det kunne være man skulle eksperimentere lidt med det ;D
– Maj 🙂
Jeg får i hvert fald lyst til at eksperimentere med panna cotta. Har i forvejen flere gange tænkt på at lave det, men nu ved jeg dårligt, om jeg tør, for det kan nærmest kun skuffe efter denne himmerigsmundfuld 😀
Det lyder vel nok spændende, Piskeris. En ekstra lækker tomatsaucen havde det været sjovt at få opskriften på! Men jeg kender også det med at prøve at udfritte tjeneren for at få en opskrift, men det er aldrig nemt 🙂 Tak for anmeldelsen!
Ja, jeg håbede lige – især med tanke på månedens benspænd 😀
Men han talte noget om hvidvin, så jeg har en idé til, hvad jeg muligvis kan gøre…
Uuuuhmmn, det er i hvert fald LIGE mad efter mit hoved!!!
EEEeelsker italiensk mad – og har en forkærlighed for både gnocchi og polenta, så det lyder bare som HIMLEN i mine ører 😉
Italiensk mad er også et hit her – jeg er blevet ret vild med de senere år, hvor jeg for alvor har været på gode restauranter og har oplevet det køkken fra sin bedste side 🙂
MUMS, sikke noget mad 🙂
Mange hilsner
Birthe
Ja, sådan en gang vellavet italiensk mad er et must om sommeren 🙂