Sejltur, shopping og Kødbyens Deli

Vi har endnu ikke været på så mange udflugter her i ferien, da meget af tiden er blevet brugt på vennebesøg, praktiske ting og generel afslapning. I slutningen af juli var vi dog en tur til København, hvor vi brugte et tilbud fra Sweetdeal – 2½ times sejlads i farvandet ud for København og op langs kysten i et gammelt sejlskib.

Jeg er ellers ikke en rigtig sailor, men det var en hyggelig og anderledes ferieoplevelse, og vi hyggede os fint, selvom solen forsvandt, da vi kom ud på havet.

Der skete ikke så meget på selve turen – enkelte passagerer blev bedt om at hjælpe med at sætte sejl, men det var også den eneste reelle aktivitet om bord. Ellers sad vi blot og nød udsigten og talte sammen.

Efter sejlturen skyndte vi os af sted mod Kødbyen, hvor vi ville spise frokost. Vi blev dog nødt til at gøre et stop undervejs ved Kunst og Køkkentøj, men derefter susede vi ned til Kødbyens Deli, som vi havde fået anbefalet. Her købte vi hver en sandwich – jeg valgte en med oksekød, chilicreme og diverse grøntsager, mens gemalen fik en kyllingesandwich. Begge blev serveret i skønne sprøde nybagte boller, og de sandwiches var virkelig gode! Friske, saftige og velsmagende – og til den nette pris af 55 kr. stykket! Der var så heller ikke fancy caféborde, vi kunne sidde ved, da det var en take-away, men er du i nærheden en dag med tørvejr, så kan jeg godt anbefale stedet. Vi ærgrede os nærmest over, at vi skulle spise på restaurant om aftenen, for ellers havde vi benyttet chancen til at dele en ret mere derfra. Ikke at en sandwich derfra mætter godt i forvejen – for det gør den – men vi havde lyst til at prøve alle tingene på det lille menukort.

Vores primære grund til at tage til Kødbyen var dog at besøge HWL. Besøget var ikke nær så presserende, da vi nåede at gå i Kunst og Køkkentøj på vej dertil, men jeg fandt flere gode ting. Jeg var på udkig efter et par serveringsfade, som desværre viste sig at være udgået, men jeg fandt til gengæld et porcelænsfad, der lignede skifer, som jeg brugte til osteanretning sidste weekend.

Eftermiddagen gik med lidt shopping – fandt blandt andet et stort økologisk supermarked, hvor vi købte et par sager, inden vi skulle spise hos Spuntino om aftenen. Mere om dette i et senere indlæg.

Dagens køkkenindkøb – hævekurv, udstikkersæt, parisiennejern, tyller, små griseudstikkere, drinksmåler, procelænsfad i skiferstil, grydesvampe samt økologisk blåbærsirup og chokolade.18 thoughts on “Sejltur, shopping og Kødbyens Deli”

 • Hej Piske
  Det lyder virkelig som en fantastisk weekend. Tak for tippet med Kødbyens Deli. Jeg bor kun et stenkast derfra, og jeg havde aldrig hørt om stedet. Det skal helt sikkert tjekkes ud.
  Kh Nadia

  • Det må du prøve – er det bare halvt så godt som det, vi fik, så er det bestemt pengene værd 🙂

 • Det er det jeg siger – I har bare det hele der ovre på den anden side af Bæltet. Nu bliver jeg da heldigvis bare misundelig:-)

  • Det har også taget mig en krig at få købt én – og den var ikke specielt billig (har hørt, at man med fordel kan købe dem i asiatiske butikker), men nu fik jeg da det endelig gjort 🙂

 • Sikke gode indkøb! Jeg kiggede også på hævekurve da vi var i Kunst og Køkkentøj for ikke så længe siden, men synes alligevel de var lidt pebrede i pris – og så fylder de også pænt meget. Men mon ikke alligevel jeg “kommer til” at købe en på et tidspunkt.
  Blåbærsirup har jeg også haft kigget på mange gange – men mon ikke man kunne lave det selv?

  • Jo, det vil jeg tro. Prisen på denne var dog ganske rimelig (også selvom den var økologisk), så det var for fristende 😀

  • Det er det – og jeg glæder mig til at bruge tingene. Gemalen måtte straks pille ved udstikkersættet, da vi kom hjem 😉

 • Sikke nogle fantastiske indkøb du har gjort dig! Det udstikkersæt det kunne godt bruges i mit lille køkken 😀

  Kødbyen er et fantastisk sted, gid jeg skulle til København anytime soon, så jeg kunne frådse i sådan en fantastisk sandwich, for den lyder alt for lækker!

  – Maj 🙂

  • Det har jeg også glædet mig til at købe – synes efterhånden jeg har manglet det en del gange 🙂
   Du må endelig huske det, hvis du kommer forbi Kødbyen – det er et godt køb 🙂

 • Sikke en spændende dag, du fortæller om! Kødbyens Deli må prøves en dag – men husbond kan dog næppe lokkes med ud at sejle, da han bliver søsyg bare af at se en vandpyt.
  Dagens køkkenindkøb ser dejlige ud, og sådan en hævekurv har jeg også 🙂

  • Der arrangeres sejlture det meste af sommeren, så kommer du forbi hovedstaden en sommerdag, skulle der være mulighed for at få plads. Tror dog, at det er en god idé at bestille plads dagen før, da jeg kan forestille mig, at det er populært for større grupper at tage af sted på sådan en tur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *