Vi har endnu ikke været på så mange udflugter her i ferien, da meget af tiden er blevet brugt på vennebesøg, praktiske ting og generel afslapning. I slutningen af juli var vi dog en tur til København, hvor vi brugte et tilbud fra Sweetdeal – 2½ times sejlads i farvandet ud for København og op langs kysten i et gammelt sejlskib.

Jeg er ellers ikke en rigtig sailor, men det var en hyggelig og anderledes ferieoplevelse, og vi hyggede os fint, selvom solen forsvandt, da vi kom ud på havet.

Der skete ikke så meget på selve turen – enkelte passagerer blev bedt om at hjælpe med at sætte sejl, men det var også den eneste reelle aktivitet om bord. Ellers sad vi blot og nød udsigten og talte sammen.

Efter sejlturen skyndte vi os af sted mod Kødbyen, hvor vi ville spise frokost. Vi blev dog nødt til at gøre et stop undervejs ved Kunst og Køkkentøj, men derefter susede vi ned til Kødbyens Deli, som vi havde fået anbefalet. Her købte vi hver en sandwich – jeg valgte en med oksekød, chilicreme og diverse grøntsager, mens gemalen fik en kyllingesandwich. Begge blev serveret i skønne sprøde nybagte boller, og de sandwiches var virkelig gode! Friske, saftige og velsmagende – og til den nette pris af 55 kr. stykket! Der var så heller ikke fancy caféborde, vi kunne sidde ved, da det var en take-away, men er du i nærheden en dag med tørvejr, så kan jeg godt anbefale stedet. Vi ærgrede os nærmest over, at vi skulle spise på restaurant om aftenen, for ellers havde vi benyttet chancen til at dele en ret mere derfra. Ikke at en sandwich derfra mætter godt i forvejen – for det gør den – men vi havde lyst til at prøve alle tingene på det lille menukort.

Vores primære grund til at tage til Kødbyen var dog at besøge HWL. Besøget var ikke nær så presserende, da vi nåede at gå i Kunst og Køkkentøj på vej dertil, men jeg fandt flere gode ting. Jeg var på udkig efter et par serveringsfade, som desværre viste sig at være udgået, men jeg fandt til gengæld et porcelænsfad, der lignede skifer, som jeg brugte til osteanretning sidste weekend.

Eftermiddagen gik med lidt shopping – fandt blandt andet et stort økologisk supermarked, hvor vi købte et par sager, inden vi skulle spise hos Spuntino om aftenen. Mere om dette i et senere indlæg.

Dagens køkkenindkøb – hævekurv, udstikkersæt, parisiennejern, tyller, små griseudstikkere, drinksmåler, procelænsfad i skiferstil, grydesvampe samt økologisk blåbærsirup og chokolade.