Sommersild med dild og agurk
Sild forbinder jeg mest med jul og påske, men det er synd, for et stykke rugbrød med sild er nu en dejlig frokostret, så hvorfor ikke lave en portion sommersild?
Jeg så på et tidspunkt en sildesalat i et gammelt nummer af Spis Bedre, hvor der blev brugt dild og agurk, og den idé kunne jeg godt lide, så den legede jeg videre med. Min udgave af sommersild er noget sundere, da der er langt mindre mayonnaise og mere agurk i denne version.
Sildene blev i øvrigt serveret samtidig med tomattærten med basilikum-hvidløgscremen.
Sommersild med dild og agurk
1 stort glas marinerede sild
et stykke agurk på ca. 12 cm
3 syltede drueagurker
en øko-citron
½ dl mayonnaise
1 dl creme fraiche 18%
2-3 spsk friskhakket dild
salt og peber
Pynt: lidt ekstra dild og agurketern
Skær sildene i mundrette stykker og læg dem i en skål. Skræl den friske agurk, skrab kernerne fri og skær agurken i små tern. Hæld agurketernene i skålen med sild. Skær også drueagurkerne i tern og hæld dem i skålen med sild sammen med creme fraiche og mayonnaise. Vend sildesalaten grundigt. Riv halvdelen af citronen meget fint og vend det i dine sommersild sammen med lidt af citronsaften og dilden. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.
Lad dine sommersild trække i køleskabet i ½-1 døgn. Anret sildene med lidt agurketern og frisk dild inden servering.
Note: Sommersild er en rigtig dejlig og mild silderet, som får en frisk og sprød smag fra de to typer agurk. Et godt supplement til frokostbordet her om sommeren.
Så har jeg købt ind til at afprøve denne sommerlige opskrift.
Lena
God fornøjelse – håber den falder i din smag 🙂