Skotske æg

Skotske æg

I rækken af tricolore-retter er jeg nu nået til… skotske æg?! Jeg faldt over opskriften fra en bunke gamle opskrifter, jeg havde fået af et familiemedlem, og jeg øjnede straks muligheden for at lave en trefarvet ret.

Traditionelt set er skotske æg et kogt æg, der er pakket ind i pølsefars og vendt i rasp, inden det bages eller frituresteges. Du kan dog sagtens bruge hakket svinekød eller en blanding af kalv og flæsk.

Der er faktisk gode muligheder for at slå sig løs mht. krydringen af æggene (synes jeg), men da jeg havde en stærk chiliketchup, jeg ville servere til, så puttede jeg ikke så mange krydderier i kødet.

Skotske æg

4 stk

4 små eller mellemstore æg
300 g hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk
½ dl krydret sauce – for eksempel en krydret ketchup eller HP-sauce
½ dl finthakket persille
salt og peber
1½-2 dl hvedemel
1 pisket æg
2-3 dl rasp

Derudover:
½-1 l rapsolie til friturestegning

Kog æggene, indtil de er hårdkogte, og lad dem afkøle. Pil derefter skallen af hver enkelt.

Rør kødet sammen med sauce, persille, salt og peber. Form fire lige store kødboller og tryk hver af dem flade, inden du lægger et hårdkogt æg i hver ‘fars-rede’. Fold farsen omkring hvert æg og sørg for, at ægget er helt omsluttet af fars.

Hæld melet i én bred lille skål, pisk ægget i en anden bred lille skål og hæld raspen i en tredje bred lille skål. Vend derefter hvert fars-æg i først mel, så æg og til sidst rasp.

Hæld rapsolie i en kasserolle og varm det op, indtil det er klar (dyp den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og bobler det, så er olien klar). Steg ét æg ad gangen, indtil det er gyldent. Læg det på et par stykker køkkenrulle og steg næste æg.

Servér dine skotske æg sammen med ketchup, sennep eller en stærk chilisauce. Eller HP-sauce eller hvad du nu har lyst til. Du kan for eksempel bygge en lille ‘rede’ af fintsnittet spidskål, som du lægger ægget i.

Note: Jeg synes, det er en sjov og anderledes servering. Du kan servere skotske æg som forret (eventuelt blot et halvt til hver) eller som let frokostret. Som udgangspunkt vil jeg foreslå ét æg per person, men det afhænger af, hvad du ellers serverer til ægget.

skotske æg, farserede æg, fars, svinekød, kalvekød, flæskekød, æg, hp-sauce, rasp, æg, hvedemel, rapsolie, persille,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *