Skinkesalat
Skinkesalat har jeg ikke fået i umindelige tider – blandt andet fordi jeg aldrig køber pålægssalater. Da jeg havde smørrebrøds-benspænd fandt jeg ud af, hvor let det er at lave pålægssalater selv, så selvfølgelig skal jeg også lige nå at lave en skinkesalat som den opskrift i svinekødsbenspændet.
Jeg er stødt på mange forskellige varianter gennem tiden, da folk tilsyneladende har ret forskellig holdning til, hvad der skal i en skinkesalat – altså udover skinke. Jeg legede mig derfor frem til denne variant, som både har sødme, syre, fedme og sprødhed.
Skinkesalat
100 g skinkekød af god kvalitet
1½ spsk mayonnaise – gerne Hellmann’s
1½ spsk græsk yoghurt
1 tsk sød sennep
2 syltede agurker – hvis de ikke er hjemmesyltede, så kan Beauvais agurkeskiver anbefales
salt og peber
Skær skinken i små tern. Bland mayonnaise, yoghurt og sød sennep, inden du vender skinken i det. Skær agurkerne i meget små tern og vend dem i. Smag til med salt og peber.
Note: Smagfuld variant og knapt så fed som den, du kan købe i supermarkedet. Vil du have den endnu stærkere, så prøv evt. også at putte lidt dijonsennep i eller skru op for pebermængden.
Har aldrig helt været den store spiser af diverse købesalater idet der også er mget “snask” i som jeg ikke kan lide. Samt store mængder af dressin (mayo), som jeg heller ikke er vild med.
Hvorfor har jeg ikke tænkt på at lave den selv, så kan jeg jo selv komme det fyld i jeg vil have – samt anvende halv skyr og halv mayo?
Sidder allerede og drømmer om salat med skinke, frisk peberfrugt og champingnon 🙂 Det skal klart prøves en af de kommende weekender
He, sådan havde jeg det også, indtil jeg prøvede selv at lave dem! Det smager meget bedre, og så ved du 100%, hvad der er i 🙂