Sellerimad med bearnaise
Denne sellerimad opstod på et lidt sjovt grundlag. Jeg tog nemlig hul på et glas bearnaisesauce (den fra Irma er et af de få færdigprodukter, jeg gider at bruge penge på) for et par dage siden og havde lidt til overs. Og så var det lidt fristende at prøve at inddrage det i månedens smørrebrøds-benspænd.
Bearnaise forbinder man typisk med kartofler, men da jeg har lavet en stegt kartoffelmad i denne måned, måtte jeg jo finde på noget andet. Heldigvis passer knoldselleri også rigtig godt sammen med bearnaise, og så var det bare om at beslutte sig for, hvordan knoldsellerien skulle tilberedes.
Jeg overvejede først at lave selleribøffer, men da jeg kun ville lave nok til et par madder, så endte jeg i stedet med at lave rösti på knoldselleri i stedet for kartofler.
Sellerimad med bearnaise
1 person
et stykke rugbrød
2 rösti lavet på knoldselleri (du udskifter blot revet kartoffel med revet knoldselleri)
½-1 spsk bearnaisesauce
evt. lidt spiselige blomster eller friske krydderurter til pynt
Læg et stykke rugbrød på frokosttallerkenen. Du kan overveje at riste det først, men det gjorde jeg dog ikke. Anret de to rösti oven på brødet og smør bearnaise på. Pynt gerne din selleri med lidt friske krydderurter – eller i dette tilfælde en af de sidste appelsintagetes fra haven.
Note: Det her koncept fungerer aldeles fint. Ikke overraskende passer knoldselleri og bearnaisesauce godt sammen. Jeg tror, at det vil være ekstra lækkert med lidt frisk grønt til – enten lidt blancheret grønkål under de to selleri-rösti eller måske flere friske krydderurter, hvis det passer til årstiden.