Schupfnudeln – kartoffelpasta
Schupfnudeln må næsten være den tyske pendant til den italienske gnocchi, for den tyske kartoffelpasta minder en del om den italienske spise – dog er udformningen lidt anderledes. Hvor schupfnudeln er forholdsvis tynde og aflange, er gnocchi som regel mere buttede i det – lidt som mandler (i skal). Schupfnudeln blev oprindeligt lavet på mel men findes også en del kartoffeludgaver i det, og sidstnævnte kunne jeg ikke stå for, så det måtte jeg selvfølgelig prøve.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra EatSmarter!, men brugte mere mel.
Schupfnudeln – kartoffelpasta
2-3 personer
700 g kartofler
120 g hvedemel
1 æg
salt og muskatnød
Tomatkompot:
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
400 g friske tomater, hakkede
salt og peber
Derudover:
friskrevet ost
Kog kartoflerne i usaltet vand.
Mens kartoflerne koger, svitser du løgstykkerne i olie på en pande. Tilsæt tomaterne og lad dem stege ved mediumvarme, indtil de er møre. Smag til med salt og peber.
Når de er møre, hælder du vandet fra og lader dem køle lidt af, inden du piller skrællen af. Pres kartoflerne gennem en dørsi eller riv dem på et fint rivejern. Rør kartoffelmosen sammen med æg, mel samt lidt salt og muskatnød. Vend håndfladerne i lidt ekstra mel og tag en teskefuld (med top) kartoffelmos. Rul den mellem håndfladerne, så det bliver en buttet aflang ‘pasta’. Læg den på et meldrysset spækbræt og fortsæt, indtil du har rullet ‘pastastængler’ af al mosen. Bring en gryde vand kog og put 6-7 stykker kartoffelpasta i vandet. Tag dem op igen efter et par minutter med en hulske. Læg dem i en af de dybe tallerkner, du vil servere retten i. Kog de øvrige stykker kartoffelpasta på samme måde.
Servér dine schupfnudeln toppet med de stegte tomater og lidt friskrevet ost.
Note: Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk, da jeg kogte ming schupfnudeln, for de var ret bløde under kogningen, men da de havde hvilet et par minutter bagefter, blev de faste og lækre. De mætter en del, så vi kunne have været tre personer om portionen, men det afhænger selvfølgelig helt af, hvor sultne I er, og hvor meget tilbehør eller andre retter, I serverer.
Det lyder rigtig lækkert – elsker dine påfund og eventyrlyst efter nye retter!
Tusind tak – det er jeg glad for at høre! Jeg er glad for, at jeg startede på benspænd for mange år siden, for det giver lige den ekstra motivation mht. at prøve nye retter.