Røgede lammeribben med perlebygssalat
Det er jo fantastisk grillvejr for tiden, og det skal selvfølgelig udnyttes. I søndags tog jeg en pakke med lammeribben/lammebryst op af fryseren (den sidste rest fra da vi købte et helt lam for et halvt år siden). De to stykker med lammeribben havde begge en længde på ca. 30 cm, og det passede fint til to personer. Mængden af kød og fedt på lammeribben kan svinge en del, så tjek altid udskæringerne grundigt, når du skal beregne, hvor mange personer der er til.
Inden grillen blev tændt, sørgede jeg for at lægge ca. 3 håndfulde røgflis i blød i vand i en halv times tid. Derefter blev de to stykker lammeribben først gnedet med med salt, inden de blev smurt med et par spsk honning og derefter et par spsk rapsolie. Røgflisen blev smidt på kullene, lige inden jeg lagde de saltede lammeribben på grillen – ved indirekte varme og med en metalbakke nedenunder – og låget blev lukket. Vi holdt temperaturen i grillen på ca. 170 grader i 50-60 minutter, og derefter var lammeribbenene klar.
Jeg serverede de røgede lammeribben sammen med en perlebygssalat, der var spicet op med gode sager fra haven – der var både hjemmeplukkede ribs og rød havesyre. Og smuk ser den jo ud.
Perlebygssalat med ribs
2 personer
2 dl kogte perlebyg
1 stor håndfuld fintsnittet iceberg salat
10-15 blade rød havesyre
1-2 spsk rapsolie
1-1½ spsk flydende honning
1 spsk øleddike (kan erstattes med æblecidereddike)
lidt salt
½ dl friskplukkede ribs
Vend perlebyg med iceberg salat, havesyre, rapsolie, honning og øleddike. Smag til med salt og pynt med ribs.
Note: Dette er en skøn sommerspise! De røgede grillede lammeribben har et sødt touch af honning og går rigtig godt sammen med den sprøde salat, som både har sødme og syre på samme tid. Du kan eventuelt overveje at servere lidt brød eller en ekstra salat til, hvis du har rigtig god appetit.
Vil du se flere opskrifter med lam – så tjek min kategori over lammeopskrifter.