Rødbedesalat med grønkål og gedeost

Rødbedesalat med grønkål og gedeost

Da jeg havde gæster i weekenden, blev de blandt andet udsat for squash-gulerodstærten samt ovenstående rødbedesalat. Ja, det er bare om at få skruet godt op for farverne i madlavningen den kommende tid. Efteråret og vinteren byder på mange dejlige simreretter, men kønne er de ikke. Det bliver meget hurtigt brunt-i-brunt, så husk at bruge de farverige kål- og rodfrugtstyper til at pifte maden op med 🙂

Jeg så på et tidspunkt en lignende rødbedesalat i Politiken, men jeg lavede en mere simpel udgave med færre ingredienser og andre blandingsforhold.

Rødbedesalat med grønkål og gedeost

ca. 4 personer

3 små rødbeder (200-250 g)
4 grønkålsblade
ca. 100 g blød gedeost
1 dl rød quinoa
en håndfuld valnødder, hakkede
1-1½ spsk hyldebærsirup (kan erstattes af blommesirup)
lidt salt

Vask rødbederne, skær det yderste af enderne af og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl quinoaen i koldt vand og kog den i 15-20 minutter. Skyl imens grønkålsbladene og finthak dem derefter. Put grønkålen i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad det trække i 5-10 minutter og hæld så vandet fra.

Pil skindet af rødbederne (vær forsigtig – de kan godt være ret sprælske efter kogningen) og skær rødbederne i mindre stykker, som du vender i grønkålen sammen med quinoaen og valnødderne. Skær gedeosten i mindre stykker og vend dem forsigtigt i din rødbedesalat sammen med lidt salt. Hæld hyldebærsiruppen over til sidst og servér med det samme.

Note: Smuk og dejlig rødbedesalat, som rigtig lyser op på frokostbordet. Er du ikke til quinoa, kan du udelukke dette eller evt. udskifte det med lidt kogt spelt.



4 thoughts on “Rødbedesalat med grønkål og gedeost”

  • Det er et smukt syn – jeg elsker, når manden er dejlig at se på og med klare, stærke farver 🙂 Din salat skal bestemt prøves her!

    • Det er en skøn slåfejl, du har lavet – altså jeg går ud fra, at du mente maden (selvom jeg nu også er enig i det første ;)).

  • Elsker rødbede og ost sammen! Om så det er feta, gedeost eller brie – det duer bare 😀 Og så er salaten her tilmed bare så flot i farverne.

    – Anne

    • Enig – ost og rødbede er faktisk en ret god kombination. Især hvis osten har en vis pondus – så giver den søde rødbede et fint modspil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *