Rødbedesalat med grønkål og gedeost
Da jeg havde gæster i weekenden, blev de blandt andet udsat for squash-gulerodstærten samt ovenstående rødbedesalat. Ja, det er bare om at få skruet godt op for farverne i madlavningen den kommende tid. Efteråret og vinteren byder på mange dejlige simreretter, men kønne er de ikke. Det bliver meget hurtigt brunt-i-brunt, så husk at bruge de farverige kål- og rodfrugtstyper til at pifte maden op med 🙂
Jeg så på et tidspunkt en lignende rødbedesalat i Politiken, men jeg lavede en mere simpel udgave med færre ingredienser og andre blandingsforhold.
Rødbedesalat med grønkål og gedeost
ca. 4 personer
3 små rødbeder (200-250 g)
4 grønkålsblade
ca. 100 g blød gedeost
1 dl rød quinoa
en håndfuld valnødder, hakkede
1-1½ spsk hyldebærsirup (kan erstattes af blommesirup)
lidt salt
Vask rødbederne, skær det yderste af enderne af og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl quinoaen i koldt vand og kog den i 15-20 minutter. Skyl imens grønkålsbladene og finthak dem derefter. Put grønkålen i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad det trække i 5-10 minutter og hæld så vandet fra.
Pil skindet af rødbederne (vær forsigtig – de kan godt være ret sprælske efter kogningen) og skær rødbederne i mindre stykker, som du vender i grønkålen sammen med quinoaen og valnødderne. Skær gedeosten i mindre stykker og vend dem forsigtigt i din rødbedesalat sammen med lidt salt. Hæld hyldebærsiruppen over til sidst og servér med det samme.
Note: Smuk og dejlig rødbedesalat, som rigtig lyser op på frokostbordet. Er du ikke til quinoa, kan du udelukke dette eller evt. udskifte det med lidt kogt spelt.
Det er et smukt syn – jeg elsker, når manden er dejlig at se på og med klare, stærke farver 🙂 Din salat skal bestemt prøves her!
Det er en skøn slåfejl, du har lavet – altså jeg går ud fra, at du mente maden (selvom jeg nu også er enig i det første ;)).
Elsker rødbede og ost sammen! Om så det er feta, gedeost eller brie – det duer bare 😀 Og så er salaten her tilmed bare så flot i farverne.
– Anne
Enig – ost og rødbede er faktisk en ret god kombination. Især hvis osten har en vis pondus – så giver den søde rødbede et fint modspil 🙂