Ribsgranité og myntegranité
Så er det tid til ribsgranité og myntegranité! Is kan nemlig ikke kun bruges til desserter. Jeg har tidligere brugt gedeost-is og solbæris i forretter, men du kan også bruge is som appetizer eller mellemret.
Granité er i familie med sorbetis, da granité bliver lavet på vand, sukker samt det, der skal give granitéen smag. Granité betyder ‘kornet’ og beskriver isens struktur, der er som små isflager. Det er en ret, der er utrolig let at lave, og så har du også mulighed for at imponere gæsterne, når du lige fremtryller en ekstra ret på ingen tid.
Granitéer er typisk ikke så søde som sorbet og andre istyper, men det er selvfølgelig en smagssag, og vil du have dem sødere, så putter du blot mere sukker i.
Ribsgranité
250 g ribs
1 dl lys rørsukker
1 dl vand
Fjern eventuelle stilke fra ribsene og hæld bærrene i en gryde sammen med de andre ingredienser. Lad det småsimre, indtil bærrene er udkogte, og køl så massen lidt af, inden du sier bærrene fra. Hæld ribssaften i en bred plastikbøtte og frys saften til is. Tag plastikbøtten op af fryseren ca. fem minutter, inden du skal bruge den. Skrab derefter isens overflade med en gaffel, så der opstår isflager, og hæld forsigtigt isflagerne på små glas. Pynt gerne med lidt friske ribs.
Servér straks.
Myntegranité
ca. 8 g frisk mynte
½ dl lys rørsukker
2 dl vand
Hæld sukker og vand i en gryde og varm det op, indtil sukkeret er smeltet. Lad det køle helt af. Skyl myntebladene og hæld dem i en skål sammen med sukkersiruppen. Blend det grundigt med en stavblender (eller blend det i en blender). Stil blandingen i køleskabet i mindst fire timer og si derefter myntebladene fra. Hæld saften i en bred plastikbøtte og frys saften til is. Tag plastikbøtten op af fryseren ca. fem minutter, inden du skal bruge den. Skrab derefter isens overflade med en gaffel, så der opstår isflager, og hæld forsigtigt isflagerne på små glas. Pynt gerne med lidt frisk mynte.
Servér straks.
Nøj sådan en myntegranité kunne jeg da godt lige hapse! Jeg går og drømmer om at lave vandmelongranit’e denne sommer…. det kan være jeg skal kaste mig ud i det….
Tak for inspirationen!
Do it! Granité passer også glimrende til det gode, solrige vejr 🙂
Spændende – det har jeg aldrig hørt om før, og ribsgranité har jo en helt fantastisk farve. Det må prøves 🙂
Jeps, den er ret nydelig 🙂
Hvor mange personer er opskrifterne beregnet til ?
Hvis du serverer dem i små portioner som på billedet, så bør der være til min. 8 personer af ribsgranitéen og ca. 6 personer af myntegranitéen.