Restaurant Upstairs
Et af mine mål for denne sommer er at få afprøvet en række af de nye spisesteder, der er kommet i Roskilde i løbet af de seneste år – i dette tilfælde Restaurant Upstairs. Når gemalen og jeg gerne vil spise ude, ender vi nemlig altid i København, hvor der hele tiden åbner nye, spændende restauranter. Jeg synes dog, at det er lidt pinligt, for burde Roskilde ikke også kunne byde på gode restaurantoplevelser – altså udover Restaurant Mumm og Store Børs?
I sidste uge smuttede vi forbi Restaurant Upstairs en hverdagsaften, lige efter at jeg havde været til træning. Vi vidste ikke fra start, om appetitten var stor nok til til tre retter, så vi nøjedes med at bestille to i første omgang, og det viste sig at være klogt.
Jeg fik et glas vin til maden – en Sachetto Pinot Grigo, som viste sig at være en rimelig anonym og lidt kedelig hvidvin. Her var gemalen lidt mere heldig med den rødvin, han valgte.
Som forret valgte jeg glaserede svinekæber med jordskokkecreme, syltede rødløg og pastinakchips. En lidt tung sag til en meget varm sommeraften og en ret stor servering af en forret, men ikke desto mindre velsmagende og med meget møre svinekæber. Der måtte godt have været lidt mere jordskokkecreme – eller evt. blot én svinekæbe – for jeg savnede lidt balance mellem mængden af kød og creme.
Kort tid efter fulgte hovedretterne – og de var noget større, end vi forventede! Jeg havde bestilt smørstegt kulmule med sommergrønt og skaldyrsbisque. Fisken var stegt tilpas – den ‘flagede’ fint, når man skar i den, og den var mør og tilpas saftig. Saucen var jeg dog ikke så begejstret for – den havde en brændt bismag, jeg ikke brød mig om. Heldigvis var grøntsagerne tilberedt perfekt – de var friske, sprøde og saftige på samme tid og bestod af gulerødder, bønner, asparges, ærter og spinat.
Portionen var som sagt ret stor – den var faktisk så stor, at jeg ikke kunne spise op! Nu har jeg måske ikke verdens største appetit, men gemalen – der havde bestilt en dejlig lammeret – måtte dog også levne. Selvfølgelig betød varmen noget for appetitten, men hvis jeg bestyrede Restaurant Upstairs, ville jeg kraftigt overveje at halvere portionerne (eller bare reducere dem 30% i størrelse). Så er det også lettere at friste gæsterne til at tage en dessert med i købet.
Desserten sprang vi over, men skal jeg være ærlig, så fristede de tre desserter heller ikke så meget (der var en jordbærdessert, pandekager med is samt en osteservering).
Jeg mener, at Restaurant Upstairs er ca. et år gammelt. Førhen lå der en kinesisk restaurant på dette sted, og her kom jeg en del gange både i gymnasiet og mens jeg læste på universitetet. Det var ret sjovt at se, hvor meget indretningen af stedet har forandret sig, og jeg syntes, at de havde valgt en ret gennemført stil.
Maden hos Restaurant Upstairs var – med enkelte skønhedsfejl – vellavet og med masser af smag. Den var måske ikke specielt innovativ, men det synes jeg heller ikke, at restauranten prøver at signalere – det virker mere, som om de ønsker, at du besøger stedet for at få god, solid mad lavet på friske råvarer.
To retter koster 305 kr, og det fandt jeg meget passende, og det er et sted, jeg gerne besøger igen en anden gang. Der vil jeg så overveje at nøjes med en eller to forretter kombineret med en dessert. Vi ender på fire stjerner til Restaurant Upstairs.
Uh, den fisk ser godt nok dejlig ud – og så er jeg altså en detaljenørd, så synes altså sådan et menukort, der ikke er alt for kedeligt, er ekstra skønt. Elsker mønsteret!
– Anne
Det var også en god fisk – en rigtig dejlig sommerret i det hele taget 🙂
Tak for anbefalingen – det lyder som et sted, der er værd at besøge 🙂
Ja, det var en fin oplevelse – bestemt et sted, jeg gerne spiser igen 🙂
…dejligt med anbefalinger i Roskilde. Har i været forbi Zhiki Sushi i Ro’s Torv? Dem er vi ret glade for. Vi er kommet der jævnt fordelt over det sidste halvandet års tid og er ikke blevet skuffede endnu.
Ja, det er et skønt sted! Muligvis mit yndlings-sushisted i Roskilde pt. 🙂
Kan godt være du ikke syntes de var særlige innovative…. Men i mine øjne… Hvis man kan gå ind og bestille glaseret svinekøbe, så har man i hvert tilfælde fundet noget man ikke kan få på alle restauranter. Ikke i Jylland i hvert tilfælde 🙂
Jeg har nu ellers meget gode erfaringer med jyske restauranter, hvor jeg ofte er stødt på interessante menuer (i alle prisklasser :-)).