Restaurant Mumm
I lørdags var jeg til svigerforældrenes sølvbryllup, og det var en rigtig hyggelig oplevelse. Dagen startede med en velkomstdrink hjemme hos dem, og efter lidt tid tog vi ned til Restaurant Mumm for at spise frokost. Restauranten har en særlig plads i mit hjerte. Ikke alene er det Roskildes bedste restaurant (efter min mening) – jeg har også mange gode minder fra stedet, da vi spiste der flere gange til familiefødselsdage, da jeg startede med at komme sammen med gemalen. Dengang var vi unge og studerende, så der kunne vi godt finde på at spare sammen gennem længere tid blot for at kunne spise der en enkelt aften. Det er efterhånden også flere år siden, jeg sidst har været der, så det var dejligt med muligheden for at spise der igen.
Nu brugte jeg mest tiden på at hygge mig, så kommentarerne til de enkelte retter er mere sparsomme denne gang – men der er ingen tvivl om, at der er meget at komme efter, når man spiser på Mumm!
Til brødet blev der serveret et glas med smør rørt med kærnemælk samt små kugler af brunet smør.
Lammefjorden vs. Limfjorden
Den første ret var hvide asparges fra Søren Wiuff – den ene var grillet og den anden porcheret – og de lå på en østers-hollandaisesauce. Retten var desuden pyntet med salturt og friske skvalderkålsskud. En meget frisk og lækker ret med en god balance mellem det sarte grønne, de saftige asparges og den sødmefulde sauce.
Vin: 2009 Chablis, Domaine Christian Moreau Pere & Fils.
Multe med Bottarga
Fiskeretten var stegt multe, der lå på en bund af blomkålspuré med crudité og blomkålsstængel. De orange flager var saltede og tørrede multerogn skåret i meget tynde skiver.Velsmagende og mild ret, hvor blomkålen supplerede fisken godt uden at overdøve den.
Vin: 2007 Vernaccia di San Gimignano Riserva, Panizzi – Toscana.
Gris med sommersalat
Den tredje ret var langtidsporcheret svinebryst med lidt flæskesværsdrys oven på. Den traditionelle salat havde de valgt at splitte op, så der var små klatter af rygeost, ramsløgsmayonnaise, blegselleri, radise og skoleagurk på tallerkenen. Smukt og enkelt – og kødet var så mørt og lækkert, at det var en fryd!
Vin: 2009 12 Volt, 4 Kilos Vinicola – Mallorca.
Sommerbuk fra Ledreborg
Den næstsidste ret blev betegnet som hovedretten og var skiver af sommerbuk lagt på en hasselnøddepuré med en sød pære, gulerødder og spidskål til – samt en lækker sauce og et par rosenblade. Jeg var især fascineret af pureen – mon ikke jeg skal prøve at lave noget lignende på et tidspunkt?
Vin: NV Les Rouliers, Henri Bonneau – Rhone.
Sørens jordbær
Desserten var en spændende komposition. To glas med låg blev båret ind, og da det ene låg blev løftet af, sad noget af desserten på indersiden af låget (de små kys til venstre i billedet). Desserten bestod af jordbær i bagt creme, små jordbærskumfiduser og basilikumis, en mazarinkage med oliven, jordbær og olivenkiks samt bittesmå jordbærkys. En dejlig dessert, hvor du kunne gå på opdagelse og sammensætte mundfuldene, som du havde lyst. Både basilikum og oliven klædte jordbærrene rigtig godt.
Vin: NV Anthos Passito, Matteo Correggia – Piemonte.
Det var vanen tro en rigtig dejlig oplevelse at spise på Restaurant Mumm. Der var som altid en hyggelig stemning og venlig og hjertelig betjening, og det var godt at se, at køkkenet også havde udviklet sig og eksperimenterede med nye ting. I det hele taget gør restauranten meget ud af at bruge gode råvarer og har været med i slow food-bevægelsen i mange år, og det kan smages.
Kommer du til Roskilde, kan jeg varmt anbefale denne restaurant. Den ligger ganske vist over hverdagsniveau rent prismæssigt, men det er pengene værd.
Hej
Tak for en god restaurantanmeldelse.
Det ser alt sammen godt ud, men der er lidt langt til Roskilde herfra.
– Ungersvenden
Ungersvenden – jamen selv tak. Hvis du kommer forbi Roskilde på et tidspunkt, så er denne restaurant bestemt værd at overveje 🙂
Det bliver godt at få en løn nu, for så kan jeg begynde at besøge nogle af alle de spisesteder du skriver om.
Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har siddet og savlet over billeder og beskrivelser og tænke – når jeg bare har et arbejde.
Det ser SÅ lækkert ud og en dejlig beskrivelse.
Knus Grith
P.S. Er lige nød til at sige at bekræftelses ordet i dag for mig er: eatmeat – passer godt til din blog.
Nøj, hvor lyder det spændende – det sted skal prøves! Sikke en sjov idé med desserten, der blev serveret i to glas med låg, og at noget af desserten var anbragt på indersiden af lågene.
Mine bekræftelsesord er lige i skabet: rest …
Hold da op hvor ser det godt ud!! Måske jeg skulle komme til Roskilde en dag 😀
Mange hilsner
Birthe
Grith – jamen så håber jeg, at du benytter sommeren til at komme på en ordentlig rundtur på de danske restauranter 😀
Glæder mig til at høre om dine spiseoplevelser – og selvfølgelig om dit nye arbejde 🙂
Madame – det kan jeg bestemt også anbefale. Hyggeligt og dejligt sted med god betjening – og så ligger det meget passende tæt på Domkirken, så der er god mulighed for at gå en skøn sommertur i de små gader enten før eller efter middagen 🙂
NYBH – altså det behøvede ikke at være den eneste grund til, at du kom til vikingebyen 😉
MUMS! Det ser godt nok skønt ud. Skøn detalje med desserten og låget. Deter sådan nogle finesser, som gør det ekstra fantastisk at besøge en restaurant.
Hanne – det var det også – og de plejer at være gode til smuk anretning og velsmagende mad 🙂
Tog du ikke et billed af maltbrøds opskriften 🙂
/Erland
Dejligt at vide, at der ligger en god restaurant der. Min mand har netop skudt (undervandsjagt) to multer. Det er en ret lækker fisk, synes jeg. Menuen ser skøn og spændende ud.
Erland – nej, det var der en af de andre, der gjorde (jeg sad nemlig ikke nærheden og glemte det, da vi skulle gå). Men jeg håber, jeg kan få tiltusket mig den snarest muligt 😉
Camilla – jep, det er en skøn restaurant. Tag du bare manden i hånden og spis der på en feel-good-aften 😉