Pulled duck
Min januaroprydning i fryseren førte til, at vi fik pulled duck denne weekend! Lige efter jul er der ofte gode tilbud på andekød, fordi supermarkederne gerne vil af med restlageret fra julen, og der købte jeg et par øko-andelår. De skulle omsættes til mad her i weekenden, og valget faldt som sagt på pulled duck.
Det er nok ikke så overraskende, at det minder meget om konfiteret and – bare i en knapt så fed udgave og med flere krydderier. Jeg valgte at skrue ned for fedtet og udelade sukker, men lavede så til gengæld en mere BBQ-agtig marinade, som det møre kød blev vendt i til sidst. Styrken af denne marinade afhænger selvfølgelig af dine smagsløg – jeg lavede en mediumstærk udgave.
Pulled duck
2 personer
2 andelår
2 spsk andefedt
1 stort fed hvidløg, presset
salt
1-2 dl vand
Marinade:
1 tsk tomatpuré
2 spsk hvidvinseddike
½ tsk røget paprika
½-1 tsk cayennepeber eller chili
salt og peber
Læg andelårene i et lille ildfast fad. Gnid dem med salt og hvidløg og smør andefedt oven på andekødet. Hæld vand i bunden af det lille fad og dæk det med stanniol. Stil det i ovnen ved 150 grader i ca. tre timer.
Tag det ud og lad det køle lidt af, inden du bruger to gafler til at rive kødet fra hinanden. Læg det i en skål. Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend det i kødet. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere chili, hvis du vil have den endnu stærkere.
Pulled duck kan spises sammen med lige, hvad du har lyst til. Du kan bruge det som fyld i en burger eller i en sandwich, i en madpandekage eller som en del af en salat. Eller eventuelt bare sammen med kartoffelmos og kogte kartofler eller lidt kogt ris.
Note: Dejligt saftigt andekød, og så elsker jeg, at det lige får lidt ekstra krydring, så chilien bryder med den fede smag. Vi brugte pulled duck i en burger – naturligvis glutenfri i anledning af månedens benspænd – og opskriften på den burgerbolle kommer i næste uge.