Pissaladiere – fransk løgpizza

Pissaladiere – fransk løgpizza

Har du prøvet den franske løgpizza, pissaladiere? Provences fortolkning af pizza ses primært som appetizer eller forret hos de provencalske restauranter, men du kan selvfølgelig også servere den som hovedmåltid med en fyldig grøn salat til. Og retten er naturligvis en del af månedens benspænd.

Jeg prøvede en opskrift på pissaladiere fra hjemmesiden 196 Flavors, men jeg måtte sande, at den ganske enkelt indeholdt for lidt løg (og for meget mel). Jeg lavede derfor en ny udgave, hvor jeg skruede ekstra op for løgmængden. Resultatet blev en lækker, saftig løgpizza med et salt pift fra både ansjoser og oliven.

Pissaladiere

forret til 3-4 personer

Dej:
1½ dl håndvarmt vand
10 g gær
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
3-3½ dl hvedemel

Fyld:
2 store løg, skåret i tynde både
olivenolie
2 laurbærblade
1 frisk timiankvist
2 hvidløg, pillede
ca. 10 ansjoser
10-12 sorte oliven

Hæld vandet i en mediumstor skål og rør gæren ud i det. Tilsæt olie og salt og rør dernæst ca. 3 dl mel i. Ælt dejen grundigt – tilføj lidt mere mel hvis nødvendigt – og læg så et fugtigt viskestykke over skålen. Lad dejen hæve i 1-1½ time.

Mens dejen hæver, hælder du en gavmild sjat olie på en stor pande og placerer hvidløg, laurbærblade samt timian i olien, inden du tilsætter løgbådene. Steg løgene ved lav varme i ca. 1½ time. Husk at røre i det med jævne mellemrum og tilsæt eventuelt mere olivenolie, hvis du synes, at løgene begynder at blive tørre. Det er vigtigt, at de ikke brænder på men bliver bløde, saftige og søde.

Rul dejen tyndt ud på en bagepapirbeklædt bageplade og lad den eventuelt efterhæve en halv times tid. Fjern krydderierne, inden du fordeler løgblandingen ud over dejen. Fordel dernæst oliven og ansjoser ud over din pissaladiere. Bag den i ovnen ved 210 grader i 18-20 minutter, indtil dejkanten er sprød og letgylden. Servér den med det samme.

Note: Pissaladiere er en salt og lettere sødmefuld løgpizza. Både ansjoser og oliven indeholder salt, så jeg synes ikke, at man behøver at tilsætte ekstra under tilberedningen.



1 thought on “Pissaladiere – fransk løgpizza”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *