Pilaf med svampe

Pilaf med svampe

Pilaf med svampe er en simpel vegetarret, der er hurtig at lave. Og så blev pilaf også straks foreslået af en af bloggens læsere, da jeg annoncerede månedens benspænd. For du tænker måske mest på det søde køkken, når du hører ordet ‘kardemomme’, men kardemommekapsler bliver tit brugt i det salte køkken. Så dem fandt jeg naturligvis frem.

Jeg lavede faktisk pilaf i sommers – dengang med ærter – men nu var det tid til en lidt mere efterårsagtig udgave.

Denne gang lagde jeg ikke risene i blød, men det viste sig også, at det kun betød 5-10 minutter ekstra tilberedningstid. Til gengæld stegte jeg svampene dagen før, da jeg alligevel skulle stege svampe til en anden ret. Det kan nemlig godt betale sig at tænke 1-2 retter forud, når du alligevel er i køkkenet og har tændt komfuret.

Pilaf med svampe

2 personer

200-250 g svampe
smør til stegning

1 løg, finthakket
2-3 fed hvidløg, finthakkede
2 dl ris, skyllede og afdryppede
olie til stegning
3 kardemommekapsler
1 spsk karry
2½ dl grøntsagsbouillon
salt

Rens svampene og skær dem i små stykker. Smelt smør på en dyb pande og steg svampene ved middelvarme, indtil de er møre. Hæld dem over i en skål. Hæld olie på panden og steg løg og hvidløg et minuts tid. Tilsæt risene og steg dem i nogle minutter. Rør karryen i og giv det et minuts tid, inden du tilsætter kardemommekapsler og bouillon. Læg låg på gryden og lad det koge i fred (ikke noget med at tage låget af og røre!). Det skal have omkring 15 minutter alt afhængig af ristype.

Tag låget af og rør svampene i. Smag til med salt. Servér din pilaf med svampe med det samme – gerne med lidt finthakket forårsløg oven på.

Note: Pilaf med svampe er en rimelig simpel ret, og den fungerer fint både som frokost og som aftensmad. Den kan nydes, som den er, eller eventuelt serveres som tilbehør til andre retter.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *