Pastaret med aubergine, pesto og svampe
Hverdagsretterne hos os består ofte af rester, vi tidligere har frosset ned, eller retter baseret på forskellige rester fra køleskabet. Nu er sommeren over os, og så dukker der også en pastaret eller to op, for vi spiser vegetarisk cirka halvdelen af tiden om sommeren, og her ender det ofte med en pastaret med masser af grøntsager.
I denne pastaret har jeg brugt sort linguini, men du kan også sagtens bruge almindelig linguini eller eventuel en god spaghetti.
Pastaret med aubergine, pesto og svampe
2 personer
150-200 g pasta – gerne linguini
1 lille aubergine
groft salt
olivenolie til stegning
200-250 g champignons, rensede og skåret i skiver
100 g ricotta
2 spsk frisk pesto – jeg brugte ramsløgspesto, men du kan også bruge basilikumpesto
en håndfuld mørke oliven, hakkede
peber
Start med at skære auberginen i tykke skiver og drys dem på begge sider med groft salt. Lad dem trække i en halv time. Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Når det koger, tilsætter du et par tsk salt samt pasta. Mens pastaen koger, tørrer du saltet af aubergineskiverne og steger dem gyldne i olivenolie på en pande. Når aubergineskiverne er stegt, steger du svampene. Husk at tjekke, om pastaen er kogt. Den skal have lidt bid men stadig være mør. Hæld vandet fra pastaen og overhæld det med håndvarmt vand. Lad det stå et øjeblik, og hæld så al vandet fra. Vend ricottaen i pastaen.
Skær de stegte aubergineskiver i mindre stykker og vend det i pastaen sammen med de stegte svampe. Smag til med peber. Slut af med at pynte din pastaret med pesto og hakkede oliven.
Note: En enkel og velsmagende pastaret med aubergine og rester fra køleskabet. Ricottaen giver en god, cremet sauce til pastaen, men oliven og pesto sørger for at tilføre retten masser af smag.