Pasta med jomfruhummerhaler
I sidste uge fik vi pasta med jomfruhummerhaler, og det var – hvor spøjst det end lyder – en lidt spontan ret! Fiskehandleren ringede nemlig på hos os, da han alligevel havde en levering til naboen, og da dørsalg ikke er noget, vi er vant til, så blev vi lidt overraskede. Nok mest gemalen, da det var ham, der var hjemme, mens jeg var ude at gå en tur, men han købte lidt forskelligt – herunder jomfruhummerhaler. Og dem ville jeg gerne lave noget spændende ud af, så efter at have kigget lidt på, hvad vi havde i gemmerne, så blev det til pasta med jomfruhummerhaler. En ret, der får lidt sødme fra skaldyrene og tomaterne, fedme fra fløden og lidt krydderi-modspil fra chili.
Husk i øvrigt at gemme skallerne og kog en fond af dem, som du kan bruge som base til en jomfruhummersuppe en anden gang.
Pasta med jomfruhummerhaler
2 personer
½ kg friske jomfruhummerhaler
smør til stegning
1 porre, skåret i tynde skiver eller strimler
2 gulerødder, skrællede og skåret i mindre stykker
1 spsk tomatpuré eller ketchup
½-1 tsk chili eller cayennepeber
1½-2 dl fløde
evt. rørsukker eller citron til at justere smag
salt og peber
Derudover:
kogt pasta – gerne linguini
1 forårsløg, skåret i skrå skiver
Start med at pille halerne samt fjerne tarmstrengen. Skyl de rensede haler og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
Sæt vand til pastaen over – jeg anbefaler at bruge linguini, men andre typer pasta kan også bruges.
Smelt smør i en gryde eller dyb på pande og svits jomfruhummerhalerne i et par minutter. Tag dem af og smelt lidt mere smør på panden/gryden. Svits gulerødder og porre ved mediumvarme i et par minutter, indtil gulerødderne begynder at blive bløde. Rør tomatpuré og chili i og rør derefter fløden i. Lad det komme i kog og tilsæt så halerne. Rør rundt og lad det simre i et par minutter, inden du smager retten til.
Servér den nykogte pasta med jomfruhummerhaler – gerne med lidt frisk forårsløg oven på.
Note: Ret lækker ret, der er masser af gods i. Du kan eventuelt servere den sammen med en frisk salat, så måltidet ikke bliver nær så kalorietungt.