Krondyrsdolmere med bacon og blomkålssalat med estragonpesto
Der kom krondyr på bordet den anden dag. Det er ellers ikke lige sæson for krondyrkød, men jeg er ved at rydde lidt ud i fryseren – der skal jo også være plads til isene – og her fandt jeg en pakke hakket krondyrkød, som jeg fik lyst til at eksperimentere lidt med. Da jeg samtidig også fandt en pakke bacon, så var det oplagt at lave krondyrsdolmere!
Dolmere er en mellemøstlig ret, der består af fars indpakket i vinblade. Her i Danmark kan man også få kåldolmere, som er dolmere hvor vinbladene er udskiftet, så når jeg så udskifter vinbladene med bacon, burde jeg egentlig kalde retten bacondolmere… meeen jeg syntes nu, at krondyrsdolmere var mere retvisende 🙂
Det er i øvrigt ikke første gang, at jeg har eksperimenteret med at putte krondyr i dolmere – jeg lavede på et tidspunkt vildtdolmere med savoykål.
Krondyrsdolmere med bacon
2 personer
300 g hakket krondyrkød
en pakke bacon (8 strimler)
salt og peber
timian
evt. lidt knust enebær
smør
Ælt krondyrkødet med krydderier – vær forsigtig med mængden af enebær – og form det til fire buttede pølser. Sno baconstrimlerne om farspølserne – brug to til hver – og sørg for, at baconen dækker farsen helt. På den måde er baconen med til at beskytte vildtkødet, så det ikke bliver stegt for kraftigt.
Smelt smør på en pande og læg det baconklædte farspølser på. Steg dem på alle sider ved mediumvarme, indtil baconen er blevet sprød.
Lav en blomkålssalat til ved at rive eller finthakke noget blomkål (så meget som du nu vurderer, at to personer kan spise. Vær obs på at kål mætter meget!). Tag en håndfuld frisk estragon og hæld det i en skål sammen med en ½ dl lækker olivenolie og en halv håndfuld ristede peanuts. Tilføj også gerne et par spsk friskrevet parmesan. Blend det godt og vend estragonpestoen i blomkålssalaten.
Server krondyrsdolmerne med blomkålsalaten og et par friske tomater.
Hurtig og let sommermad!
Det lyder bare voldsomt godt med den blomkålssalat – dog skal der måske ændres lidt i opskriften til sidst, så der ikke står at man skal vende pestoen i pestoen ;). Selvom vi jo nok kan gætte meningen…
Det er altså meeeeget vigtigt med en godt rørt pesto! 😀
Tak for det – er rettet nu 🙂
Hold nu op, det lyder lækkert!!! Bacon OG krondyr sammen – det er altså to ting, der virkelig klæder hinanden. Mums
Nemlig! Krondyrspølserne kan sagtens holde sig selv sammen uden bacon, meeen man skulle da være et skarn, hvis man ikke brugte lejligheden til lige at svinge lidt bacon om kødet 😉
God ide til brug af krondyr. Det skal afprøves. Nogle venner og jeg køber hele krondyr og parterer dem selv, så jeg har altid krondyr i fryseren.
God idé! Kender du en jæger, siden du køber dem hele?
Krondyrsdolmere lyder virkelig lækkert – jeg kende kun udgaven med kål, som også er en dejlig ret 🙂
Det er også en ganske god ret – og en dejlig variant 🙂
Årh, det ser bare godt ud – jeg fik faktisk også farseret vildt igår med bacon, og mine tænder løber i vand igen, det smager altså bare skønt.
– Anne
Det er det! Jeg har også flere stykker vildt i fryseren, men jeg håber på at grille de kommende dage, og der er vildtkød knapt så velegnet, så det må vente lidt 🙂
Nøj hvor ser det bare lækkert ud, det er farligt at kigge forbi din blog 😉 Jeg har dog ikke lige krondyr på lager, men vil forsøge mig med dolmere med andet kød med bacon rundt om, tak for tippet! KH. Lene
Undskyld! 😀
God fornøjelse. Håber du også prøver krondyrsvarianten ved lejlighed 🙂