Knoldselleri med peberrodscreme
Jeg serverede et lille udvalg af forretter til frokost i weekenden – blandt andet græskarbåde med bacon samt knoldselleri med peberrodscreme. Dette er en simpel forret, som – hvis du serverer den for gæster – kan piftes yderligere op med lidt strimlet savoykål til.
Knoldselleri med peberrodscreme
2 personer
to tykke skiver skrællet knoldselleri
lidt rapsolie
1 spsk frisk- og fintrevet peberrod
1½ spsk creme fraiche 18%
salt og peber
lidt citronsaft
Start med peberrodscremen. Rør peberrod, creme fraiche, lidt salt og lidt peber sammen. Smag til med citronsaft.
Smør knoldselleriskiverne med lidt olie og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad knoldselleriskiverne køle lidt af, inden du topper dem med peberrodscreme. Pynt dem gerne med lidt nigellafrø eller frisk rosmarin og evt. lidt strimlet savoykål eller lilla spidskål til.
Note: Simpel og forholdsvis mild – med mindre du lader peberrodscremen trække lidt ekstra tid, så smagen bliver kraftigere.