Klassiske hasselbach kartofler
Jeg har holdt en lille pause fra månedens 90’er-benspænd, da jeg har blogget en del om middagen til gemalens fødselsdag, men her i weekenden kom vi tilbage på sporet, da vi serverede hasselbach kartofler for vores gæster (som tilbehør til lynstegt oksehjerte, kålsalat samt brombærsauce).
I min barndom og i teenageårene kom der rigtig mange kartoffelretter på bordet – ikke kun fordi jeg boede på landet, hvor der altid var kartofler som tilbehør til alle retter, men fordi det også var yderst populært i 80’erne og 90’erne – inden pastaen og risene for alvor overtog i de danske køkkener. Det er egentlig lidt sjovt at tænke på, hvor sjældent vi spiser kartofler i dag hjemme hos os, for her består tilbehøret ofte af kål.
Klassiske hasselbach kartofler
Ca. 6 personer
1½ kg små kartofler
100 g smeltet smør
Salt og peber
Skrub kartoflerne grundigt og snit tynde, dybe ridser (max halvt ned) i hver kartoffel. Dyp den snittede side i smeltet smør og læg dine hasselbach kartofler på en bagepapirbeklædt bageplade. Drys dem med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter. Smør dem med smeltet smør, efter 20-25 minutter og igen, når de tages ud af ovnen. Servér dem med det samme.
Note: Jeg havde helt glemt hvor godt, hasselbach kartofler smager – men nu er kartofler med smør generelt også et hit hos mange.
Hvad med et kåltema? Jeg elsker kål.
Det gør jeg også! Det var faktisk et benspænd det allerførste år, hvor jeg brugte benspænd 🙂
https://piskeriset.dk/november-kal-og-rodfrugter/