Kernebrød med solsikkekerner og græskarkerner – LCHF-style
Brød er bandlyst, hvis du følger LCHF-principperne, men som dansker er det svært at undvære rugbrød. Bare tænk på alle de dejlige stykker smørrebrød, du går glip af, hvor besværlige jule- og påskefrokoster vil være, samt de udfordringer det giver på madpakkefronten.
Løsningen er selvfølgelig at bage brød UDEN mel. Det er ikke en gang besværligt, så selv hvis du ikke er med på LCHF-bølgen, så prøv alligevel dette brød, for det er faktisk ret godt! Inspirationen til dette kernebrød med solsikkekerner har jeg fra Ravfood, men jeg valgte at erstatte mayonnaise med olivenolie samt sesamfrø med hørfrø.
Kernebrød med solsikkekerner og græskarkerner – LCHF-style
3 æg
3 spsk græsk yoghurt 2%
2 spsk olivenolie
3 dl friskrevet emmenthaler
1 tsk salt
1½ tsk bagepulver
1 spsk fiberHUSK
2 dl græskarkerner
2 dl solsikkekerner
2 dl hørfrø
Rør æg, græsk yoghurt, olivenolie og ost godt sammen i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det sammen til en ensartet masse. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel dejen ud over papiret, så dejen er max 1 cm høj. Jeg vil anbefale, at du starter i det ene hjørne af pladen, for der er ikke helt dej nok til at fylde hele pladen ud. Bag dit kernebrød med solsikkekerner i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Når brødet er kølet af, kan det skæres i stykker på størrelse med normale rugbrødsskiver og derefter spises med pålæg. Gemalen har brugt det til madpakken flere dage i træk, mens jeg har smidt noget blåskimmelost på og spist det til morgenmad – det passer perfekt til begge dele.
Note: Brødet dufter rigtig dejligt under bagningen, og det smager heldigvis også sådan. De mange kerner er med til at gøre brødet MEGET mættende, så vær lidt tilbageholdende den første dag, du tager det med på madpakken, for du kommer let til at overvurdere hvor meget, du kan spise.
Jeg skal helt sikkert bage dette kernebrød med solsikkekerner igen!
Jubii! Tror du har fået mig med på LCHF Dette brød er ihvertfald en start! Uhm lyder så lækkert og ser smukt ud. Tak for det tip 🙂
Mange hilsner
Gitte
Selv tak – håber du kan lide det. Jeg blev i hvert fald ekstra populær hos gemalen, da jeg havde bagt det 😉
Det lyder superlækkert og minder mig om stenalderbrødet, vi har prøvet at lave her, og om raw food- ‘brødet’ jeg fik på restaurant Firefly 🙂
Det kan jeg godt huske, du fortalte om 🙂
Jeg er særlig glad for, at gemalen var så positiv, da han smagte det. Tror jeg også vil udsætte ham for et andet, jeg er faldet over 😉
Det vil jeg prøve i morgen!! Så skal jeg have mig en makrelmad med mayonnaise ; ) Det går jeg sådan og savner nemlig! Uuuuhmmmm!
God fornøjelse – håber det smagte 😉
Tak! Jeg har makrellen tilgode da det først blev færdigt lige her for lidt siden ; ) Opbevarer man det så i køleskab?
Det har jeg i hvert fald gjort 🙂
Nej, hvor lækkert! Godt nok gør jeg mig egentligt meget lidt i brød, når det kommer til stykket, men dette skal da vist helt bestemt prøves! 😀
Jeg spiser ikke så meget brød, men jeg kommer nu alligevel til at savne det lidt under dette benspænd, så det er perfekt med en udgave, man godt må spise, selvom man følger LCHF-principperne 🙂
Hvor er det lækkert ud og perfekt til madpakken eller en aftensnack. Elsker alt med kerner og tror det her falder i god jord. Tusind tak for opskriften som jeg vil prøve kræfter med i aften allerede.
God fornøjelse! Jeg skal også i køkkenet om lidt – netop for at lave en portion mere af disse, så gemalen kan få det med på madpakken i morgen 🙂
Et superlækkert brød! Hvor længe vil du tro, det kan holde sig i køleskabet? 🙂
Hm, det er et godt spørgsmål. I hvert fald 3-4 dage og sandsynligvis længere, men du risikerer, at det mister smag og saftighed. Jeg tror ikke, vi havde en portion mere end 3-4 dage, før den var spist 🙂
Hej.
Tror du jeg kan bruge creme fraiche i stedet for græsk yoghurt?
Mvh Sarah
Ja, det kan du godt 🙂
Hej 🙂 synes det lyder rigtig godt- er dog lidt i tvivl om jeg skal bruge osten i? Eller om den kan undværes 🙂 Er ikke fan af emmentaler nemlig..
Tak på forhånd 🙂
Den kan ikke undværes, for den er med til at binde brødet sammen. Selvom jeg er osteelsker, så kan jeg dog godt forstå, at du ikke er vild med emmenthaler – det er altså en ret kedelig ost, men den fungerer fint her i brødet 🙂