Iransk aubergine-æggekage
En af mine yndlings-sommergrøntsager er auberginen, så selvfølgelig skulle jeg lave denne iranske aubergine-æggekage i forbindelse med mit iranske benspænd. Jeg så den i flere udgaver og endte med at tage udgangspunkt i version, jeg så i ‘Mit persiske køkken’. Jeg justerede på flere af målene og skruede blandt andet op for krydderierne, brugte rødløg i stedet for løg samt udelod tomaten.
Aubergine-æggekage
2-4 personer (afhængig af mængden af tilbehør)
2 mellemstore auberginer
1 rødløg
smør til stegning
5 æg, piskede
1 dl bredbladet persille, hakket
1 tsk gurkemeje
2 fed hvidløg, pressede
salt og peber
Prik auberginerne flere gange med en gaffel og bag dem på grillen eller i ovnen ved 220 grader, indtil de bliver bløde. Lad dem køle lidt af, inden du piller skrællen af dem og derefter hakker auberginekødet. Svits løg og hvidløg i lidt smør på en pande og tilsæt gurkemejen. Rør auberginekødet i og lad det stege i et par minutter, inden du rører først persille og derefter æg i. Lad din aubergine-æggekage stege færdig ved lav varme, indtil den er gennembagt.
Servér din aubergine-æggekage med barbari-brød, en krydret yoghurtcreme og/eller tyrkisk salat.
Note: Aubergine-æggekage er en god opfindelse! Jeg synes ofte, at en traditionel æggekage er lidt for blød, men her er der mere struktur og smag – lige noget for mig.