Hindbærtrifli med lakridspulver
Vores hindbærbuske er yderst generøse i år, og selvom vi spiser mange af dem direkte fra planterne, så bliver bærrene også brugt i forskellige retter – for eksempel denne hindbærtrifli.
Du kan lave hindbærtrifli på mange måder, og er du ikke til græsk yoghurt, som jeg har brugt, kan du også lave en vaniljecreme eller bruge flødeskum i stedet. Jeg har brugt knepkager (!!) i min opskrift, men du kan sagtens udskifte dem med andre milde småkager – for eksempel gaffelkager (evt. uden ingefær), havregrynskager eller vaniljekranse.
Hindbærtrifli
2 personer
2 dl friske hindbær
2 dl knuste småkager – jeg brugte knepkager
2 dl græsk yoghurt
2 spsk lys sirup
1 tsk vaniljepulver
1 tsk lakridspulver
Fordel halvdelen af de knuste småkager i bunden af to brede glas. Rør den græske yoghurt med sirup og vaniljepulver og fordel halvdelen i de to glas. Drys halvdelen af lakridspulveret over og fordel halvdelen af hindbærrene oven på. Gentag lagene med småkager, yoghurt, lakrids og hindbær og voilá – så er der hindbærtrifl!
Pynt eventuelt din hindbærdessert med lidt ekstra sirup inden servering.
Note: Hindbærtrifli er yderst let at lave, og så smager det fantastisk. Har du ikke friske hindbær, kan du eventuelt lave en version, hvor du koger frosne hindbær med en lille smule vand i nogle minutter. Så får du en lind hindbærgrød, som du kan bruge i stedet for de hele bær.